Türkiye Palamuda Doyacak - Son Dakika
Güncel

Türkiye Palamuda Doyacak

Balıkçılar 1 Eylülde başlayacak olan yeni sezon için umutlu. Bu sezon palamutta emarelerin umut verici olduğunu belirten balıkçılar, vatandaşın palamuda doyacağını söyledi.

18.07.2018 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkçılar 1 Eylülde başlayacak olan yeni sezon için umutlu. Bu sezon palamutta emarelerin umut verici olduğunu belirten balıkçılar, vatandaşın palamuda doyacağını söyledi. Trabzon'da balıkçılık sektörüyle uğraşan Yakup Bektaşoğlu, palamutla ilgili çok güzel emaraler aldıklarını belirterek, bu sezon Türkiye'nin palamuda doyacağını iddia etti. Bu sezon Palamutta son 20 yılın en verimli dönemini geçirmeyi umut ettiklerini belirten Bektaşoğlu, "Çok güzel bir palamut akını var. Son 20 yılın en güzel palamutu bu sezon gelecek. Bütün Türkiye doyacak. Karadeniz'de Palamut fışkıracak. Emareler sağlam yerden geldi şu anda tek tuk görünüyor ileride bol olacak. Bu sene herkes bol bol yiyecek, yemeyen kalmayacak. 10 numara mükemmel palamut gelecek, tezgahlar dolacak herkes bol bol yiyecek. Tanesi 1-2 TL'ye kadar düşecek" dedi.

"BÖYLESİ HİÇ GÖRÜLMEDİ"

Bektaşoğlu, şu anda tezgahlarda hiç deniz balığı olmadığına dikkat çekerek yaklaşık 20 yılda ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade ederek, "Son 20 yıldır böyle bir sezon geçirmedik. Şu anda deniz balığı yok" diye konuştu. Balıkçılardan Zeki Özçilingir, de palamutla ilgili iyi duyumlar aldıklarını ifade ederek, "Palamutta bir ışık var, duyumlar alıyoruz. Trabzon'da şu an yok. İnşallah iyi geçer" dedi. Şu anda tezgahlarda hiç deniz balığı olmadığını kaydeden Özçilingir, "Şu anda tamamen kültür balığı satıyoruz. 20-30 yılın en kötü yılını geçiriyoruz. Ramazan'dan beri hemen hemen deniz balığı olmadı diyebiliriz. Yaklaşık 40 yıldır bu sektördeyim böyle bir şey görmedim. Hiç böyle verimsiz sezon geçirmedik" diye konuştu.

(İHA)

Türkiye Palamuda Doyacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Palamuda Doyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi
    12:38 Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi

    Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, kentte düzenlenen bir programda AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi. Savran, hizmet ve eser siyasetiyle Nevşehir'e sahip çıktıklarını belirterek, yeni dönemde de projeler üreteceklerini ve şehri daha da güzelleştirmek için çalışacaklarını ifade etti. Savran, sandık görevlilerinin önemli bir görevi yerine getireceğini vurgulayarak, seçimlerin sahada kazanıldığını söyledi.

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.

  • Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı
    12:35 Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, üreticilere teslim edilmek üzere 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi verildi. Fide dağıtım törenine, Kaymakam Yüksel Ünal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir ve muhtarlar katıldı. Ünal, köylerde ekilmedik alan kalmasın, köyler böğürtlenle renklensin diye bir proje başlattıklarını söyledi. Kırsal bölgelerdeki çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla Kaymakamlık ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince deneme amaçlı olarak 27 köyde her haneye ikişer adet fide verileceğini belirtti.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:35 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ETSO'nun Şubat Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu onaylandı. Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Mart ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, ETSO'nun sosyal sorumluluk anlayışıyla ramazan yardımlarını ve diğer faaliyetleri anlattı. Toplantı, Meclis üyelerinin dilek ve temenniler kısmıyla sona erdi.

  • Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı
    12:34 Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı

    Serdivan'da yaşayan bir kadın, evden çıkamadığı için siparişini kuryeye verdi. Kurye, müşterinin isteği üzerine kedinin karnını doyurdu ve bu anlar kask kamerasına yansıdı. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, metro ve olimpik yüzme havuzu projelerini açıkladı
    12:33 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, metro ve olimpik yüzme havuzu projelerini açıkladı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ANSİAD toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'yı metro ile tanıştıracaklarını ve uluslararası standartlarda bir olimpik yüzme havuzu inşa edeceklerini duyurdu.

  • Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıl daha halkıyla birlikte yönetecek
    12:33 Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıl daha halkıyla birlikte yönetecek

    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıllık başkanlık döneminde Seyhan halkının kazanması ve hizmetlerin devam etmesi için çalıştıklarını belirtti. Akay, yeni dönemde de halkın desteğiyle hizmetlerin sürdürüleceğini vurguladı.


Advertisement