Türkiye Prömiyerini Antalya'da Yapan 'nar'a Övgü - Son Dakika
Güncel

Türkiye Prömiyerini Antalya'da Yapan 'nar'a Övgü

Türkiye Prömiyerini Antalya\'da Yapan \'nar\'a Övgü

Yönetmen Ümit Ünal'ın yeni filmi 'Nar'ın Türkiye prömiyeri, 48'inci Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında yapıldı.

13.10.2011 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmen Ümit Ünal'ın yeni filmi 'Nar'ın Türkiye prömiyeri, 48'inci Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında yapıldı. Film, oyunculuk performansı ve hikayesi ile izleyiciden tam not aldı.

Nar'ın galasında oyuncular ve yönetmen Ümit Ünal, izleyiciyle buluştu. İzleyicinin sorularını yanıtlayan yönetmen Ünal, sahneleri kapalı mekanlarda geçen 'Nar'ı, diğer filmleri '9' ve 'Ara' ile özdeşleştiren izleyicilere, "9, Ara ve Nar gelecekte birlikte anılırsa çok hoşuma gider. Böyle bir planlama yapmadım, hepsi de çok doğal bir süreç içinde gecti. Hepimiz hem birbirimize benziyoruz, hem de çok ayrıyız. Nar taneleri gibiyiz. Nar'ın adı da buradan geliyor" diye konuştu.

Nar'ın içindeki yüzlerce tane gibi farklı inançlarda bir sürü insanın bir araya geldiğini söyleyen Ünal, "Nar kabuğunu çatlatalım diye bu filmi çektik" dedi. Galanın başında ve sonunda seyirciden övgü ve alkış alan Ümit Ünal, şiir merakını ve şiirlerden aldığı ilhamı kameraya yansıttığını söyledi. Ünal filminde, Birhan Keskin'in bir şiirini de kullandı.

ÇOK ZORLANDIK

Filmde lezbiyen bir çifti karakterize eden İrem Altuğ ve İdil Fırat, başarılı oyunculuklarıyla sinema severlerden tam not aldı. İkili, o sahneleri oynamanın kendileri için zor olduğunu, sahneler çekilirken çokça güldüklerini söyledi. Filmi kurgulayan Çiçek Kahraman, 3 haftada filmi hazırladıklarını belirterek, "Ünal'la artık birbirimizin aklını okur hale geldik" dedi.

İzleyiciden, senaryoyu aynı ekiple tiyatro sahnesine yansıtması yolunda yönetmen Ünal'a öneri geldi. Yönetmen Ünal, filmin senaryosuna övgü yağdıran izleyiciye, "Tiyatroya yatkın gibi duruyor ama buradaki sinema dili tiyatroda işe yaramaz diye düşünüyorum. Bu metinde seyirciyi etkileyen şey sinemasal dilidir. Bu metinden çıkacak tiyatroya izin vermiyorum. Film tek basına bir sinema yapıtı" dedi.

FİLMİN HİKAYESİ

Filmin başrollerinde Serra Yılmaz, İrem Altuğ, İdil Fırat, Şükran Ovalı, Erdem Akakçe yeralıyor. Bir kadının kendi adaletini aramasıyla başlayan bir öykünün anlatıldığı ve apayrı şeylere inanan dört kişiyi bir evin içinde, yarım gün gibi kısa sürede adalet konusunda, kendilerine yarattıkları inanç dünyalarında ciddi bir sorguya tabi tutan filmin senaryosunu, Ümit Ünal yazdı. Sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu'nun yaptığı filmin kurgusunu, Çiçek Kahraman üstlendi. Çekimleri geçen Mart ayında İstanbul'da gerçekleşen filmin yapımcılığını ARTI Film Türker Korkmaz üstlendi. Türksoy Gölebeyi'nin görüntü yönetmenliğini yaptığı filmin müziklerini ise Selim Demirdelen tasarladı.

Başarılı yönetmen Ümit Ünal, ilk senaryosu 'Teyzem'le Milliyet Gazetesi'nin senaryo yarışmasında birincilik ödülü aldı ve Halit Refiğ tarafından filmi çekildi. Ünal'ın 86-93 yılları arasında 8 senaryosu filme çekildi. İlk filmi '9'u 2001 yılında yazan ve yöneten Ünal, 'Anlat İstanbul', 'Ara' filmleriyle de izleyiciden tam not aldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Prömiyerini Antalya'da Yapan 'nar'a Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement