Türkiye Rallisi'nde zafer Ogier'in - Son Dakika
Otomobil

Türkiye Rallisi'nde zafer Ogier'in

Türkiye Rallisi\'nde zafer Ogier\'in

CARMEDYA.COM – FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 11. yarışı olan Türkiye Rallisi, 19 ülkeden 102 sporcu katılımıyla 12-15 Eylül tarihlerinde Muğla ili Marmaris ilçesinde düzenlendi. TOSFED tarafından düzenlenen ralli, şampiyona tarihinin en unutulmaz yarışlarından birine sahne oldu. Marmaris’in yemyeşil çam ormanları ve masmavi denizi tüm güzelliği ile 155 ülkedeki TV yayınlarıyla Dünya’ya ulaşırken, 4 gün...The post Türkiye Rallisi’nde zafer Ogier’in appeared first on Carmedya.

15.09.2019 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 11. yarışı olan Türkiye Rallisi, 19 ülkeden 102 sporcu katılımıyla 12-15 Eylül tarihlerinde Muğla ili Marmaris ilçesinde düzenlendi.

TOSFED tarafından düzenlenen ralli, şampiyona tarihinin en unutulmaz yarışlarından birine sahne oldu. Marmaris'in yemyeşil çam ormanları ve masmavi denizi tüm güzelliği ile 155 ülkedeki TV yayınlarıyla Dünya'ya ulaşırken, 4 gün boyunca 986 kilometrelik parkurda 17 özel etapta Dünyaca ünlü pilotları ve binlerce turisti misafir etti.

Esapekka Lappi - Janne Ferm/ Citroen C3 WRC

23 ülkeden toplam 192 yerli ve yabancı medya mensubunun takip ettiği yarışı 3 saat 50 dakika 12.1 saniye ile kazanan Fransız Sebastien Ogier - Julien Ingrassia ekibi oldu. Citroën Total WRT takımı adına yarışan Red Bull sporcusu Ogier, elde ettiği puanlarla şampiyonluk mücadelesine geri dönmeyi başardı. 6 kez Dünya Ralli Şampiyonu Fransız sürücü, toplamda 34.7 saniyelik farkla zaferine ulaşırken, kariyerinin 47. WRC zaferini elde etmiş oldu.

Yine Citroen C3 WRC ile yarışan ve Türkiye Rallisi'nin ilk gününü lider geçen Lappi-Ferm ekibi ikinci olurken, yarışı üçüncü sırada tamamlayan ekip ise Hyundai i20 Coupe WRC ile yarışan Mikkelsen - Jaeger oldu.

Türkiye Rallisi kapsamında koşulan 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 5.yarışını ise Skoda Fabia R5 ile yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibi kazandı. Bora Manyera-Cem Çerkez'in ikinci sırayı elde ettiği ulusal klasmanın üçüncülüğünü ise Murat Bostancı- Onur Vatansever elde etti.

The post Türkiye Rallisi'nde zafer Ogier'in appeared first on Carmedya.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Türkiye Rallisi'nde zafer Ogier'in - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
    15:39 Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde seyreden otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu duvara çarptı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün cenazesi Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

  • Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü
    15:30 Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü Salih Pelit hayatını kaybetti. Otomobil, tünel duvarına çarparak savruldu. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalenin ardından Pelit'in cansız bedeni Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı
    15:08 İnegöl'de seyir halindeki otomobilde çıkan yangın hasara yol açtı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde seyir halindeki 16 Y 3879 plakalı otomobilde çıkan yangın, sürücü tarafından yangın tüpüyle müdahale edilerek söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.


Advertisement