Türkiye, Rusya'dan Buğday Alımını Durdurdu - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Rusya'dan Buğday Alımını Durdurdu

Türkiye'nin, Rusya'dan buğday dahil bazı tarım ürünlerinin alımını durdurduğu iddia edildi. Yasağı doğrulayan Rus tarafı, durdurulan üç ürüne, geçtiğimiz hafta dwjeğ 130 vergi getirildiğini de doğruladı.

20.03.2017 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'den daha önce aldığı 13 tarım ürününe getirdiği ambargoyu devam ettiren ve bu konuda adım atmayı şimdilik reddeden Rusya'ya Türkiye'den misilleme gibi karşılık geldi.

Türkiye'nin 15 Mart'ta Rusya'dan 3 ürünün alımını durdurduğu yönündeki haberleri doğrulayan Rusya'nın Ankara'daki Ticaret Temsilciliği'nden bir yetkili Sputnik'e verdiği demecinde, "Türk ithalatçılar, Türkiye tarafından Rusya'dan buğday, mısır ve ayçiçeği yağı alımının durdurulduğunu bildirdi" dedi.

BUGÜN TOPLANTI YAPILDI

Yetkili ayrıca, Rus ürünlerinin alımının durdurulması nedeniyle, Türk un şirketlerinden temsilcilerin bugün Türk hükümet yetkilileri ve Ankara'daki Toprak Mahsulleri Ofisi'nden yetkililerle görüşmeyi planladığını da belirtti.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA VERGİSİZ ALIM LİSTESİNDEN ÇIKARILMIŞTI

Kommersant gazetesi geçen hafta, Türkiye'nin buğday, mısır ve ayçiçeği yağının Rusya'dan vergisiz ithalatına izin belgesi vermeyi durdurduğunu yazmıştı.

Türkiye'nin buğday, mısır ve ayçiçeği yağının Rusya'dan ithalatı için yüzde 130 oranında vergi getirdiği belirtilen Kommersant'ın haberinde, bu adımın, bu ürünlerin Rusya'dan ithalatının fiilen yasaklanması anlamına geldiği kaydedilmişti.

Ekonomi Bakanlığı ise Rusya'dan tarım ürünlerinin alımına yasak getirildiğini doğrulamamıştı.

Türkiye, Rusya\'dan Buğday Alımını Durdurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye, Rusya'dan Buğday Alımını Durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement