Türkiye-Rusya Üdik Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Rusya Üdik Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadele alanında yakın eş güdüm halinde hareket etmemiz büyük önem taşıyor.

10.03.2017 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadele alanında yakın eş güdüm halinde hareket etmemiz büyük önem taşıyor. Suriye'de DEAŞ'a karşı sergilediğimiz kararlı tutumu diğer terör örgütlerine karşı da göstermeliyiz. Bu bakımdan PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin Moskova'daki faaliyetlerine son verilmesini özellikle bekliyoruz." dedi.

Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının açılışında konuşan Erdoğan, gerek Rus tarafında yönetiminin değişmesi gerek geçen yıl verilen ara nedeniyle toplumsal forumun henüz arzu ettikleri bir seviyeye gelmediğini söyledi.

Erdoğan, forumu daha etkin kılmak üzere eş başkan, genel sekreter ve alt komite başkanlarının karşılıklı diyaloglarını artırmaları yönünde bir kez daha talimatlandırılmasının yararlı olacağını düşündüğünü belirtti.

Vize muafiyeti anlaşmasının da tekrar canlandırılması için bir çalışmanın olmasında fayda bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "İş adamlarımıza, Rusya'ya ticari taşımacılık yapan sürücülerimize, uçak mürettebatına ve resmi pasaportlara yönelik vize uygulamalarında bazı formüller üzerinde çalıştığınızı biliyorum. Bizim arzumuz en kısa sürede tam muafiyetin sağlanmasıdır." ifadelerini kullandı.

"Hepimize önemli görevler düşüyor"

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile az önce Suriye ve terörle mücadele konusunda değerlendirmelerini paylaştıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Akan kanın durması, Suriye'de istikrarın bir an önce sağlanması için hepimize önemli görevler düşüyor. Terörle mücadele alanında yakın eş güdüm halinde hareket etmemiz büyük önem taşıyor. İlgili makamlarımız bu konudaki istişarelerini yakın zamanda gerçekleştirecekler. Suriye'de DEAŞ'a karşı sergilediğimiz kararlı tutumu diğer terör örgütlerine karşı da göstermeliyiz. Bu bakımdan PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin Moskova'daki faaliyetlerine son verilmesini özellikle bekliyoruz.

FETÖ ile mücadele konusuna ne denli önem verdiğimiz ise malumunuzdur. Bu konuda gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı müteşekkirim ancak bu örgütün başka isimler altında farklı alanlarda gizlice faaliyetlerini yürütme yöntemini gayet iyi uygulayabildiğini de akıldan çıkarmamak lazım. Moskova ve St. Petersburg'da bu örgütle iltisaklı olan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli adımları atacağınıza inanıyorum."

"Karadeniz güvenliğiyle bağlantılı konularda iş birliğini sürdüreceğiz"

Yukarı Karabağ ihtilafının çözülmesinin de aciliyet arz ettiğini belirten Erdoğan, "Son çatışmalar, durumun ne kadar kritik olduğunu, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeni bir savaş riskinin ne kadar arttığını açıkça ortaya koydu. Bu nedenle kapsamlı müzakerelerin bir an önce başlatılmasını gerekli görüyoruz." dedi.

Erdoğan, Mins Grubu eş başkanlarından biri olan Rusya'nın bu anlamda öncü rol oynayabileceğine inandığını vurgulayarak, "Karadeniz'in istikrar ve güvenliğinin korunması ortak çıkarımızadır. Bölgesel sahiplenme anlayışıyla, Karadeniz güvenliğiyle bağlantılı konularda sizinle iş birliğini sürdüreceğiz. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı da ortak bir değerimizdir. 25. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle 22 Mayıs 2017'de İstanbul'da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Zirvesi'nde sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı özellikle ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Rusya Üdik Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement