Türkiye Şampiyonası'nda Bursa'nın gururu oldu - Son Dakika
Yaşam

Türkiye Şampiyonası'nda Bursa'nın gururu oldu

- Türkiye Şampiyonası'nda Bursa'nın gururu oldu Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Mehmet Aslan, '8. Türkiye Patika Oryantiring Şampiyonası'nda birinci olarak Bursa'nın göğsünü kabarttı.

19.07.2021 11:36  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Türkiye Şampiyonası'nda Bursa'nın gururu oldu

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Mehmet Aslan, '8. Türkiye Patika Oryantiring Şampiyonası'nda birinci olarak Bursa'nın göğsünü kabarttı. Şampiyonada 5. kez birincilik madalyasını kazanan Aslan, Avrupa ve Dünya Patika Oryantiring şampiyonalarında Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü'nde görevli bedensel engelli Mehmet Aslan, işyerindeki çalışkanlığının yanı sıra uğraştığı oryantiring sporunda elde ettiği başarılarla da örnek oluyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Nisan ayında 'Ayın personeli' de seçilen Mehmet Aslan, 2012 yılından beri oryantiring sporuyla uğraşırken, yurt içinde ve yurt dışında birçok şampiyonaya katılarak Bursa'yı ve Türkiye'yi başarıyla temsil ediyor. Bursa Oryantiring Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda Milli Sporcu olmayı başaran Aslan, son katıldığı 8. Türkiye Patika Oryantiring Şampiyonası'nda da zirvede yer alarak Bursa'nın gururu oldu. 5 kez Türkiye şampiyonu olmayı başaran Milli Sporcu, ilerleyen zamanda Büyükşehir Belediyespor bünyesinde oryantiring branşı açılması halinde Büyükşehir Belediyesi formasıyla yarışmalara katılmak istediğini söyledi. Turnuvalarda kazandığı madalyaları yanından ayırmayan Mehmet Aslan, her gün onlara bakarak kendini bir sonraki yarışlara motive ettiğini dile getirdi.

"Evin içinde tıkılı değilim, çalışıyorum"

Türkiye Patika Oryantiring Şampiyonası'nda Bursa'yı başarıyla temsil ettiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Mehmet Aslan, oryantiring sporunun sadece hedef bulmak olmadığını, kişinin kendine olan güvenini de geliştirdiğini belirtti. Oryantiringin her yerde yapılabilen bir spor olduğunu ifade eden Mehmet Aslan, patika oryantiringin de engelliler arasında yapıldığını ve en zor türü olduğunu dile getirdi. 1993 yılında Bursa'da doğduğunu ve 5 kardeşi bulunduğunu anlatan Aslan, bir seminer aracılığıyla oryantiring sporuyla tanıştığını söyledi. 2013 yılında ilk kez Türkiye Şampiyonası'nda yer aldığını belirten Aslan, " Sakarya'daki son şampiyona çok zor şartlar altında yapıldı. Yoğun yağmur sebebiyle bazı arkadaşlar yarıştan çekildi. Ama ben bırakmadım. Ruhum inatçıdır. Bana eskortluk eden arkadaş 'Bırakalım' demesine rağmen ısrar edip devam ettim. Sonunda derece elde ettim. Bir engelli olarak sporun içinde olmak ve derece elde etmek çok güzel bir duygu. Hayata tutunuyorsunuz. Bir spor icra ettiğim için sevinçliyim. Evin içinde tıkılı değilim. Çalışıyorum, spor yapıyorum" dedi.

"Sadece evlerinde çıkmaları yeterli"

Engelli bireylerin bir spor dalıyla meşgul olması gerektiğini anlatan Aslan, oryantiringin de birçok engelli için uygun spor dalı olduğunu ifade etti. İlk defa 2015 yılında Hırvatistan'daki Avrupa Patika Oryantiring Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşadığını aktaran Aslan, "Türkiye patika oryantirig şampiyonalarında 5 birinciliğim var. Hedefim Avrupa'da ve daha sonra dünya şampiyonasında derece elde etmek. Bunun için canla başla çalışıyorum. Bu sporu akli dengesi yerinde olan tüm engelli bireyler yapabilir. Sadece evlerinde çıkmaları yeterli. Boş oturmak yerine bir sporla uğraşmanın ne kadar güzel olduğunu anlayacaklar" diye konuştu.

Milli Sporcu Mehmet Aslan'ın babası Mustafa Aslan ise, "Oğlum işinde çok titiz, çalışkandır. Severek yapar. İşyerinde başarılı olduğu gibi evde de devamlı ders çalışır. Sabaha kadar hiç uyumadan ders çalıştığını bilirim. Katıldığı şampiyonalarda başarılı oluyor. Devamı için dua ediyoruz" dedi.

Milli Sporcunun çalışma arkadaşı Sanat Tarihçisi Dilek Yıldız Karakaş, Mehmet Aslan'ın çok çalışkan, disiplinli ve güler yüzlü olduğunu belirtti. Karakaş, "Mehmet'in mesai saati mefhumunun olmaması bizlere her zaman örnek olmuştur. Elde ettiği başarılardan hepimiz çok gurur duyduk. Her zaman yanındayız. Kendisinin daha fazla desteklenmesi gerekir. Motivasyonunu yükseltmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye Şampiyonası\'nda Bursa\'nın gururu oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Türkiye Şampiyonası'nda Bursa'nın gururu oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.

  • Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi
    18:43 Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi

    Muğla'nın Datça ilçesinde, Hazineye ait 15 bin metrekarelik alanda beş villa tarzı dubleks çocuk evi ve hizmet birimlerinden oluşacak çocuk evleri sitesi projesinin temsili temel atma töreni düzenlendi. Törene Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ve dernek üyeleri katıldı. Kaymakam Atıcı, projenin tamamlanmasıyla 50 çocuğa hizmet vereceklerini belirtirken, Dernek Başkanı Yavuz da projeye destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca etkinlik kapsamında sanatçı Suavi'nin konser vereceği duyuruldu.

  • Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı
    18:24 Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kedi yavrusunu sıkıştığı yerden çıkararak doğal ortamına bıraktı.

  • Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü
    18:21 Oğlunun telefonundan mesaj atıp kapıyı açtırdığı boşanma aşamasındaki eşini öldürdü

    Ankara'da 36 yaşındaki bir şahıs, boşanma aşamasındaki eşi Yonca Kazan Coşkun'a oğlunun telefonundan "Anne çok hastayım, okulun bahçesinde seni bekliyorum" mesajı gönderdi. Oğlunun yanına gitmek üzere kapıyı açan Yonca Kazan Coşkun, bu sırada içeri giren boşanma aşamasındaki eşi tarafından önce tecavüze uğradı, daha sonra da bıçaklanarak öldürüldü.


Advertisement