Türkiye Sigarayla Mücadelede 4'üncü Sırada - Son Dakika
Yaşam

Türkiye Sigarayla Mücadelede 4'üncü Sırada

Türkiye Sigarayla Mücadelede 4\'üncü Sırada

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Öztürk, “Türkiye, Avrupa’da, sigara ile en iyi mücadele eden dördüncü ülke konumuna gelmiştir.

07.02.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Öztürk, " Türkiye, Avrupa'da, sigara ile en iyi mücadele eden dördüncü ülke konumuna gelmiştir. Sigarayla mücadelede çok doğru adımlar atılmaktadır" dedi.

Akciğer kanserlerinin yüzde 90'dan fazlasının sigara kaynaklı olduğunu belirten, Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Hasan Öztürk, "Sigara bağımlılığı tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Son yıllardaki sigara bırakma kampanyaları sonucu sigara içenlerin sayısında önemli düşüş gözlense de Dünyada en çok sigara içilen 10 ülke içinde yer alıyoruz. Halen ülkemizde 16 milyon tiryaki bulunuyor ve yılda 100 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan ölüyor" diye konuştu.

"KOAH'IN DA BİRİNCİ DERECEDE SEBEBİ SİGARADIR"

Sigaraya karşı Sağlık Bakanlığı'nın çok ciddi bir mücadele programı yürüttüğünü, sağlık çalışanlarının da özverili şekilde çalıştığını kaydeden Öztürk, "Bu mücadelenin sonucunda Türkiye, Avrupa'da, sigara ile en iyi mücadele eden dördüncü ülke konumuna gelmiştir. Sigarayla mücadelede çok doğru adımlar atılmaktadır. Türkiye'nin en önemli 5'inci sağlık sorunu olarak görülen ve 4 milyon kişinin yakalandığı bir akciğer hastalığı olan KOAH'ın da birinci derecede sebebi sigaradır. Sigara, akciğer kanserinin birinci derecede sebebidir. Kalp ve damar hastalıklarının çoğunluğunun ana nedenidir. Sigaranın etkilemediği doku ve organ yoktur. Sigaranın her dozu zararlıdır ve sadece içene değil, içmeyene de zararı vardır. Ayrıca ülke ekonomisine de büyük zarar veriyor. Sigarayı bırakmak isteyenlerin, yani hastaların, sigara bırakma konusunda hazırlanması ve kararlı duruma gelmesi çok önemlidir. Bu aşamadaki hastalarımız destek için Sigara Bırakma Polikliniklerimize başvurabilir" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Türkiye Sigarayla Mücadelede 4'üncü Sırada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement