Türkiye Spor Endüstrisi Zirvesi - Son Dakika
Spor

Türkiye Spor Endüstrisi Zirvesi

Avea Kurumsal İletişim Direktörü Feridun: "Spor kulüpleriyle işbirliği yapıyor olmamız kaçınılmaz, çünkü spor, tüm dünyada en birleştirici etkinliktir" Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar, Sponsorluklar ve STK İlişkileri Direktörü Özbil: "Spora, sosyal sorumluluk ekseninde destek veriyoruz" Coca Cola.

18.04.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Spor Endüstrisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Spor Endüstrisi Zirvesi'nin 3. oturumunda ilk bölüm marka motivasyonu konusuna ayrıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Medya Direktörü Esat Yılmaer'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar, Sponsorluklar ve STK İlişkileri Direktörü Zeynep Özbil ve Coca-Cola Türkiye Sponsorluk Müdürü Nazlı Çağlayan konuşmacı olarak sahnede yer aldı.

Füsun Feridun, dört büyük kulübe aynı anda sponsorluk yapmış dünyadaki tek kurum olduklarını söyledi. Feridun, Avea'nın futbol ve spora neden bu denli destek verdiğini şu sözlerle açıkladı:

"Avea 12 yıldır futbolla iç içe. Ülkemizde kulüplerimizle yaptığımız çalışmaların yanı sıra İspanyol Barcelona Kulübü'nün Türkiye'deki iletişim partneriyiz ve NBA ile ortaklığımız devam ediyor. Spor, aslında Avea'nın DNA'sında var. Bugün 15 milyon müşterimiz var ve çoğu gençlerden oluşuyor. Farklı profillerdeki müşterilerimizin kalbinde olmayı hedefliyoruz, onlarla duygusal bir bağ da kurabilmeyi arzuluyoruz. İyimseriz, heyecanlıyız ve meydan okuyan bir markayız. Spor kulüpleriyle işbirliği yapıyor olmamız kaçınılmaz, çünkü spor, tüm dünyada en birleştirici etkinliktir."

İspanyol devi Barcelona ve Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) ile yaptıkları çalışmalara da değinen Füsun Feridun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'den Messiler yetiştirmek amacıyla yola çıktık. Türkiye'de de yetenek avcılığına başladık ve seçtiğimiz 18 çocuğu İspanya'ya götürdük. Barcelona'nın altyapı hocalarıyla antrenman yapma fırsatı buldular. Ülkemizin dört bir yanından çocukları seçtik. Türkiye'de 5 kamp kurduk, 500 çocuğumuzu eğittik ayrıca 5 bin çocuğumuz seçmelerden geçirildi. Barcelona'ya giden çocuklarımızın 12'si, Türk Milli Futbol Takımlarının çeşitli yaş kategorilerinde yer alıyor. Türkiye'de, futbolda bir Barcelona modeli oluşturduğumuzu düşünüyoruz. NBA'in resmi internet sitesini Türkçe yaptık ve yine Barcelona Kulübü ile yaptığımız gibi kamplar düzenledik."

Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar, Sponsorluklar ve STK İlişkileri Direktörü Zeynep Özbil ise spora, sosyal sorumluluk ekseninde destek verdiklerini anlattı.

Özbil, "Dört büyüklerin yanında, Anadolu kulüplerinden de bir büyük çıkarma yolunu benimsedik. Şirket olarak bir farklılık yaratabilir miyiz diyerek, Anadolu kulüpleriyle yakınlaştık. Verdiğimiz desteğin 5. yılında, Bursaspor şampiyon oldu ve amacımıza ulaştık. Enerjimizi sadece futbol ve basketbolla değil bireysel sporlarla da buluşturduk. 2020 Olimpiyat Oyunları'na giden yolda çalışmalar yapıyoruz. Yüzme ve atletizm gibi branşlarda etkin olmaya çalışıyoruz. En büyük isteğimiz ise teknolojimizi sporun hizmetine sunmak" diye konuştu.

Coca-Cola Türkiye Sponsorluk Müdürü Nazlı Çağlayan da 1928'den beri olimpiyatların sponsoru olduklarını vurgulayarak, "Ayrıca FIFA'ya verdiğimiz destek de devam ediyor. FIFA'nın bilinirliğini artırmak adına Dünya Kupası'nı ülkelere götürdük. Partnerlerimizle birlikte projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Örneğin uçurtma sörfü sporu, verdiğimiz destekle popülaritesini artırdı. Ülkemizde, Burn Dünya Uçurtma Sörfü Şampiyonası'nı düzenledik ve yaklaşık 40 bin kişi tarafından takip edildi. Sporlara ve sporculara her alanda destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Spor Endüstrisi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement