Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutladı - Son Dakika
Spor

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutladı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Denizcilik ve Kabotaj Bayramı\'nı kutladı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

01.07.2020 15:25  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Kapitülasyonlar kapsamında karasu ve limanlarımızda yabancı ülke gemilerine tanınan kabotaj ayrıcalığı ve faaliyet özgürlüğü, tam bağımsızlığımıza gölge düşürmekteydi. Lozan Barış Antlaşması ile bu ayrıcalığa son verilmesi karara bağlandı. Bu karar, 1926 yılında çıkarılan bir Kabotaj Kanunu ile o yılın 1 Temmuz'unda uygulanmaya başlandı." denildi.

Açıklamada, denizlerdeki egemenliğin öneminin idrakinde olan genç nesiller yetiştirildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Türk denizciliğinin gurur günü olan 1 Temmuz'u, bugün 94. kez kutluyoruz. Tam 94 yıldır boğazlarımız, Marmara Denizi'miz, Karadeniz, Ege ve Akdeniz'deki karasu ve limanlarımızdaki her türlü hizmet trafiği ve işletme faaliyeti halkımızın yararı ve bağımsızlığının devamı için devletimizin kontrolünde yürütülmektedir. Bu milli bayramımız, deniz ve iç sularımızda birçok branşta faaliyet göstermesi nedeniyle federasyonumuz açısından ayrı bir önem arz etmektedir.Sualtı topluluğumuzun onbinlerce üyesi başta olmak üzere tüm Türk halkının 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş'ta Samet Aybaba: Sergen Yalçın ile görüşme olmadı
    12:44 Beşiktaş'ta Samet Aybaba: Sergen Yalçın ile görüşme olmadı

    Beşiktaş Futbol Takımı Genel Koordinatörü Samet Aybaba, teknik direktörlük koltuğu için Sergen Yalçın ile görüşme yapılmadığını belirtti. Aybaba, takımın durumuyla ilgili olarak 'Elimizde kötü, çürümüş bir takım var' dedi. Ayrıca, bazı hocalarla görüşme yapıldığı ancak kadroyu görmek istemeyenler olduğunu da söyledi.

  • Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor
    12:31 Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor

    Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK'ya destek için taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Lara, 'Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu'na bekliyoruz' dedi.

  • Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor
    12:29 Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor

    TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka'nın hücum oyuncuları Enes Nalbantoğlu ve Fatih Taşdelen, takımın ligde attığı 53 golün 24'üne katkı sağladı. Karşıyaka, zirve takibini sürdürerek play-off maçları öncesinde en azından saha avantajını elde etmeyi hedefliyor.

  • Turgay Yeşilyurt, Tavşanlı'da Karate Semineri Verdi
    12:24 Turgay Yeşilyurt, Tavşanlı'da Karate Semineri Verdi

    Türk karatesinin efsane ismi Turgay Yeşilyurt, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Karate Okulu ve Tavşanlı Belediyesi Spor Kulübü karate takımlarına özel bir 'Kata' semineri verdi. Seminerde Türkiye Karate Federasyonu Genel Koordinatörü Erkan Taşbaşı ve Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Murat Kıroğlu da yer aldı.

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.

  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarına devam ediyor
    12:14 Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında oynayacağı MKE Ankaragücü maçının hazırlıklarına antrenmanla devam etti. Antrenmanda Mert Günok ve Semih Kılıçsoy'un tedavisi sürerken, Onur Bulut, Arthur Masuaku, Salih Uçan ve Tayfur Bingöl bireysel olarak çalıştı. Ante Rebic ve Omar Colley ise antrenmana katılmadı.


Advertisement