Türkiye Sulama Birlikleri İstişare Toplantısı Uludağ'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Sulama Birlikleri İstişare Toplantısı Uludağ'da Yapıldı

Türkiye Sulama Birlikleri İstişare Toplantısı, Türkiye'nin birçok durağından Uludağ'a gelen çok sayıda sulama birliklerinin temsilcileriyle gerçekleştirildi.

23.02.2017 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sulama Birlikleri İstişare Toplantısı, Türkiye'nin birçok durağından Uludağ'a gelen çok sayıda sulama birliklerinin temsilcileriyle gerçekleştirildi.

Toplantıya başta Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından Uludağ'a gelen birçok sulama birliği temsilci katıldı.

Bursa'nın ve ülkenin tarımsal kalkınmasına destek olması amacıyla yapılan organizasyonda konuşan Başkan Altepe, katılımcılara Bursa'da yaptıkları kırsal gelişme ve yatırım hamlelerini aktardı.

Hedeflerinin hem genelde hem de yerelde büyüyen, gelişen ve kalkınan bir Türkiye olduğunu ifade eden Altepe, "Özellikle Bursa'mızın tarihine ve çevresine sahip çıkıyoruz. Şu zamana kadar Bursa'nın çevresini daha güzel ve daha temiz bir yer haline getirmek için gerek temizlik alanında ıslah, kanalizasyon altyapı projelerini gerekse de sulama anlamında birçok baraj yatırım projelerimizi hayata geçirdik." dedi.

Sulamanın ise bir şehrin gelişmişliğini gösteren en önemli göstergelerden birisi olduğuna dikkat çeken Altepe, Bursa'da üretimin artması için her anlamda sulu tarıma geçmek gerektiğini belirtti.

Altepe, "Bu yüzden İnegöl, İznik, Orhaneli, Kestel, Harmancık, Mudanya, Gemlik ve Osmangazi gibi tüm ilçelerde sulama yatırımları için birçok sulama göleti yapıyoruz." diye konuştu.

Kırsal bölgelerin kalkınmasının da başlıca amaçlarından olduğunu belirten Altepe, bunun için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının 10, Besaş'ın 12, BUSKİ'nin 102, Tarım Anonim Şirketinin ise 1 milyon 200 bin lira kırsala yatırım yaptığını dile getirdi.

Toplantının sonunda Karacabey Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen çevre yatırımları ve tarımsal kalkınmaya verdiği desteklerden dolayı Altepe'ye plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Sulama Birlikleri İstişare Toplantısı Uludağ'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement