Türkiye-Ukrayna Ekonomik İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Ukrayna Ekonomik İlişkileri

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Başkanı Hikmet Eren, Türkiye ile Ukraynalı iş adamlarının ilişkileri her geçen gün daha gelişen iki ülke arasında köprü olmasını istediklerini söyledi.

11.07.2017 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Başkanı Hikmet Eren, Türkiye ile Ukraynalı iş adamlarının ilişkileri her geçen gün daha gelişen iki ülke arasında köprü olmasını istediklerini söyledi.

Başkent Kiev'de, EkoAvrasya, Türk-Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) ve Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa "Ukrayna'da Yatırım İmkanları" konulu bir program düzenlendi. Programa Ukrayna ve Türk iş dünyasından temsilciler katıldı.

EkoAvrasya Hikmet Eren, yaptığı konuşmada Türkiye ile Ukrayna arasında sanayi ve tarımda büyük bir potansiyel olduğunu söyleyerek, son yıllarda artan ilişkilerle birlikte oluşan imkanların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Eren, "Türk ve Ukraynalı iş adamlarının mevcut potansiyeli kullanarak iki ülke arasında köprü olmasını istiyoruz." dedi.

TUİD Başkanı Burak Pehlivan ise Ukrayna'da bulunan yaklaşık 600 Türk firmasının çoğunluğunun hizmet sektöründe yer aldığını belirterek, "Biz Ukrayna'da üretim yapacak Türk firmaların da çalışmasını istiyoruz. Bu da ancak Türkiye ile Ukrayna arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasıyla mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Valeriy Korol da Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkiler çerçevesinde oluşturulacak ortak bir teknoparkın ekonomiye katkısına değindi. Türkiye'deki teknoparkların çalışma prensiplerinin Ukrayna'ya aktarılması gerektiğine işaret eden Korol, Ukrayna'da da bir teknopark çalışmasının planlandığını ve Türk firmalarının buna destek verebileceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Ukrayna Ekonomik İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement