Türkiye-Ukrayna İlişkilerinin Stratejik Yol Haritası Çiziliyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye-Ukrayna İlişkilerinin Stratejik Yol Haritası Çiziliyor

Türkiye-Ukrayna İlişkilerinin Stratejik Yol Haritası Çiziliyor

Türkiye ile Ukrayna’nın stratejik yol haritasının geliştirilmesi için önemli bir çalıştaya ev sahipliğine hazırlanıyor.

24.11.2018 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Ukrayna'nın stratejik yol haritasının geliştirilmesi için önemli bir çalıştaya ev sahipliğine hazırlanıyor. Bölgede ve dünyada değişen siyasi ve ekonomik dengelere karşı atılacak adımların konuşulacağı çalıştay 26 Kasım'da yapılacak. Çalıştayda ortaya çıkan yol haritasının ise Türkiye'nin dış politikasına ciddi katkılar sunması bekleniyor.

Dünya dengelerini de sarsan bölgedeki gerilimin azaltılması ve Türkiye ile Ukrayna'nın ilişkilerini geliştirmek için Ankara'da kritik bir çalıştay gerçekleşecek. 'Türkiye-Ukrayna İlişkilerinde Stratejik Yol Haritası' adlı 26 Kasım'da düzenlenecek çalıştayın amacı ise iki ülke ilişkilerini geliştirmek ve geleceği birlikte inşa etmek. Ukrayna Ankara Büyükelçiliği, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Keçiören Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştaya Türk ve Ukraynalı uzman yetkililer ve akademisyenler katılacak.

Bölge sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin de ele alınacağı çalıştayla ilgili değerlendirme yapan EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, "Bu çalıştay ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel olarak son yıllarda büyük bir ivme kazanan Türkiye-Ukrayna ilişkileri ve her iki ülke için oldukça stratejik önem arz ediyor" ifadesini kullandı.

İki ülkenin tarihi, coğrafi ve kültürel yakınlıkları olduğuna işaret eden Eren, "İki ülke arası diplomatik ilişkiler 1991 yılında Türkiye'nin, Ukrayna'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olmasıyla başlamış ve 2011 yılında ise kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey (YDSK) mekanizmasıyla stratejik ortaklık düzeyine yükseltilmiştir. Çalıştayda, bu stratejik ortaklık katılımcılar tarafından etraflıca tartışılacak ve bu tartışmalar da bölge istikrarına katkı sağlayacak" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye-Ukrayna İlişkilerinin Stratejik Yol Haritası Çiziliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement