Türkiye, Ürdünlüler İçin Rüya Ülke - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Ürdünlüler İçin Rüya Ülke

Türkiye, Ürdünlüler İçin Rüya Ülke

Yunus Emre'nin 'Gelin Tanış Olalım' felsefesinden hareketle düzenlenen etkinlikler 24 Kasım-27 Kasım tarihleri arasında düzenlendi.

28.11.2018 10:07  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Ürdün'ün başkenti Amman'da Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinin kültür ve sanat hayatını bir araya getiren, çok sayıda akademisyen, yazar ve Türkoloji öğrencilerinin de katıldığı bir etkinliğe imza attı.

Üç gün süren etkinlikler kapsamında, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinin kültür ve sanat hayatını, yaşayan sanatçılar üzerinden tanıtılırken Türk ve Arap dünyasının ortak değerleri yeni nesil sanatçılara da aktarıldı. Bu kapsamda eserleri Arapçaya da çevrilmiş Mehmet Atilla Maraş, Necip Tosun, Zeynep Satı Yalçın, Hasibe Çerko ve Mehmet Aycı gibi şair ve yazarlar etkinliklere katıldı.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, üniversiteler, kitapevleri, okullar ve konferans salonlarında üç gün süren etkinlikler çerçevesinde söyleşiler, kitap okuma etkinlikleri ve imza günleri de düzenlendi.

ÜRDÜN PRENSESİ DE TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Ürdün'de Türkçe öğrenmeye çok fazla talep olduğunu dile getiren Yunus Emre Enstitüsü Amman Müdürü Cengiz Eroğlu "karşılıklı olarak ülke edebiyatlarımızı yeterince bilmememiz ve her iki ülke edebiyatından çevirilerin olmadığı dikkatimizi çekti. Bu çerçevede de ülkelerimizin kültür ve sanat hayatını, yaşayan sanatçılar üzerinden tanıtmak istedik.

Türkiye, Ürdünlüler için rüya ülke konumunda. Dilimizi öğrenmeyi çok istiyorlar. Hatta Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın kuzeni (amcasının kızı) Prenses Rahme bint el-Hasan da kendisi gibi yüzlerce öğrenciyle birlikte enstitüde verilen Türkçe kurslarına katılıyor. Sıradan biri gibi kurs sıralarında yerini alan Prenses, Türk hocaların anlattığı konuları dikkatli bir şekilde dinliyor ve Türkçe dilini geliştirmeye çalışıyor. Ülkemize, dilimize ve kültürümüze olan bu talep karşısında edebi eserler için çeviri desteklerinin artması gerekiyor." dedi.

Tüm yazarların hikaye şiir roman yoluyla ortak konulardan bahsettikleri etkinlikler 27 Kasım'da Ürdün Yazarlar Birliği'ne yapılan ziyaretle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye, Ürdünlüler İçin Rüya Ülke - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement