Türkiye ve Balkanların Gelecek Tasavvuru" - Son Dakika
Güncel

Türkiye ve Balkanların Gelecek Tasavvuru"

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rumeli Gençlik Topluluğu tarafından "Türkiye ve Balkanların Gelecek Tasavvuru" konferansı düzenlendi.

15.12.2017 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rumeli Gençlik Topluluğu tarafından "Türkiye ve Balkanların Gelecek Tasavvuru" konferansı düzenlendi.

TÜ Devlet Konservatuvarı Salonunda düzenlenen konferansta konuşan gazeteci-yazar Yusuf Kaplan, Türkiye'nin bölgesi ve İslam coğrafyası için önemli bir devlet olduğunu, Türkiye'nin mazlum ülkelere karşılıksız yardım ettiğini anlattı.

Farklı ülkelerin Türkiye'nin iyiliği için dua ettiğini ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"Yeryüzü coğrafyasında kendisine dua edilen tek ülke biziz. Bir sürü sorun yaşamamıza rağmen şu anki halimizle bile an itibariyle dünyanın dört bir köşesinde mazlumların imdadına koşan sadece biziz. Hiçbir maddi, askeri, stratejik teknolojik beklentimiz yok. Bizdeki maya ne Avrupa ne Afrika ne Asya ne Amerika da yok. İlave olarak inanılmaz bir niteliğe ve özelliğe sahip. Batı ülkelerinde maya kültüre dayanır bizde ise hikmete dayanır. Bu işin temeli hikmettir."

Balkan coğrafyasının Türkiye için kritik bir değere sahip olduğunu ve Türkiye'nin Balkanlara büyük önem verdiğini belirterek, "Balkanlar düştüğü an Türkiye düşer. Balkanları kaybettiğimiz an Türkiye'yi koruyamayız. Çünkü Türkiye bir çınardır. Balkanlar'dan Kafkaslar'a, Kırım'dan Yemen'e kadar uzanan dalları vardır. Dolayısıyla bu dallar yaşamadığı zaman kökün kuruduğuna hükmedebilirsiniz. Kök biterse ağacın dallarının da yaşamadığını görürsünüz. Türkiye'de rüzgar esse Balkanlar'da fırtına gibi hissediliyor. Bu acayip bir şey. Mesela 15 Temmuz darbe girişiminde Balkanlar'daki insanlar inanılmaz üzüldü." diye konuştu.

Konferansa, TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ve Balkanların Gelecek Tasavvuru' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement