Türkiye ve Filistin omuz omuza! - Son Dakika
Güncel

Türkiye ve Filistin omuz omuza!

İsrail'in Kudus'e yaptığı insanlık dışı saldırılar gündemdeki yerini koruyor. Türkiye'nin birçok ilinde vatandaşlar, İsrail'in işgali altındaki Filistinlilere yönelik zulmüne tepki göstermek için konvoy eşliğinde sokaklara döküldü. Sivil toplum örgütlerinin de katıldığı eylemlerde kimi zaman basın bildirileri yapılırken, kimi zaman vatandaşlar ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistinlilere yapılan saldırıları kınadı.

11.05.2021 12:40  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Kudüs'e karşı yapmış olduğu saldırıların ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Kudüslü Müslümanlara karşı sergilenen saldırgan tutum ülkemizde de büyük tepki çekmeye devam ediyor.

İNSANLIK DIŞI SALDIRILARA TEPKİ

Dün gece birçok ilimizde sokağa dökülen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrağı ve Filistin bayrağı ile İsrail'in insanlık dışı saldırılarına tepki gösterdi.

İşte dün geceden görüntüler;

Sosyal medya üzerinden sözleşip bir araya gelen Merzifon halkı, maskesini takıp, aracını aldı ve konvoya katıldı. 1000'den fazla aracın oluşturduğu konvoy, Lise Caddesi'nde bir araya geldi. Saat 21.30'da harekete geçen konvoy, Taşdan Sönmez Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'ni geçti.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

Ankara'da İSE Memur-Sen İsrail'in Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Türkiye Büyük Millet Meclis bir araya gelen sendika üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar eşliğinde Filistinlilere yapılan saldırıları kınadı.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

''HER MÜSLÜMAN BİR KOVA SU DÖKSE İSRAİL'İ SEL ALIR''

Gümüşhane'de sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarını düzenledikleri konvoy ile protesto etti.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü
Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

Rize'nin İslampaşa Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar ve STK temsilcileri, araçları ile konvoy yaparak 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'na kornalar eşliğinde geldi.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

İSTANBUL'DA KONSOLOSLUK ÖNÜNDE TOPLANILDI

İstanbul'da da İsrail Konsolosluğu önünde Mescid-i Aksa eylemi İstanbul'da vatandaşlar, İsrail Konsolosluğu önünde Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı protesto etti.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

Erzincan'da belediye önünde bir araya gelen grup slogan atarak, Filistin'de yaşananları kınadı.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

TÜRK VE FİLİSTİN BAYRAKLI DALGALANDI

İsrail güvenlik güçlerinin Kudüs'teki Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırıları Çorum'da protesto edildi. Hürriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla basın açıklaması ve araç konvoyuyla Müslümanlara yapılan saldırıları kınadı.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

Ağrı'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, Mescid-i Aksa'da Filistinlere saldırılarını sürdüren İsrail'i protesto etti.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) öncülüğünde, işgal altındaki Doğu Kudüs'te İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto amacıyla yüzlerce araçlık konvoy düzenlendi.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü
Türkiye ve Filistin omuz omuza!

Son Dakika Güncel Türkiye ve Filistin omuz omuza! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • Bunlara: Bunlarada ceza yazildimi????Eger yazilmadiysa vatandas olarak hakkimizi haram olsun.Millet 1 yildan fazladir evlerde korkuyla yasiyor.Eger ben bir yildir görmedigim anacigima sarilamiyorsam haram olsun hakkimiz... 25 13 Yanıtla
  • YEY: kendi vatanınız için hiçbir şeyi yapmayan, elini taşın altına koymaktan çekinen, söz konusu arapçılık olduğunda bayrak taşıyan bir milletiz maalesef. bu milletin cahilliğini hafife alıyoruz. israilin işgal ettiği hiçbir yer yok. bu olayın doğrusu filistinin israile kendi topraklarını satması ve ingiltereye ne kadar kaynak aldıysa vermesidir. israile atılan füzeleri ülkemize komşu ülkelerden birileri atsaydı karşılık göstermeyecek miydik? 21 17 Yanıtla
  • Ülke: Ülke iyice zıvanadan çıktı artık sen çıkarına bak arkadaş sudiarabistan BAE kılını kıbırdatmıyor bize ne oluyor? Araplardan yediğiniz kazıklar yetmedimi? La siz ne kadar balık hafızalısınız böyle.Bu filistinliler değilmiydi bizim osmanlı askerini işme sularına zehir katarak zehirleyen? Daha dün yunana uçak gönderip bize karşı tatbikat yapan arap kardeşleriniz değilmiydi. 11 22 Yanıtla İzmirli: Biz Filistin halkıyla beraberiz balık beyinli bebe müslüman olan Türkiye'yi destekleyen halkıyla beraberiz. Mescidi Aksa için ilk kıblemiz için sesimizi çıkarıyoruz balık kafalı arkadaş. 15 0 Türk: Sözlerine bakarak kimin balık beyinli olduğu anlaşılıyor. Kudüs bizim kutsalımız, orada yüzyıllarca Türkler hüküm sürdü ayrıca bizim Eserlerimiz var orada. Her şeyi geç eğer orada öldürülen daha altındaki bezi duran çocuklara için acımıyorsa insanım diye gezme ortalıkta. Dedelerimiz dirilse de şu sözlerini okusa yüzüne tükürürdü. Kudüs bizim kutsalımız oraya hiçbir yadudinin eli değemez! Türk dediğin susup da öylece oturmaz. Selahattin eyyubi Araplar düşünsün dedi mi? Sultan Alparslan bana ne Arapların sorunu dedi mi sayın insanlara balık beyinli deyip de kendisi geçmişini unutmuş kişi. 4 0 Ahmet: Burada bizim desteklediğimiz esasen Filistin değil. Islam. Bu o.c. ısısının düşmanı Filistin değil ki. Adamlar tüm muslumanlarin yok olmasını istiyor. Keşke şöyle 50 bin kişilik imanlı bi orduyu salsak üstlerine. Varsın yok olalım. Cok şerefli şehitlerden oluruz. Hem de Canakkslede bizim için şehit olanlarla da helallesmiz oluruz 3 0
  • cahilmisin: bizim askerimizi karıştırmayın tarikat cemaatler paraları yiyorsunuz kefenlerinizi giyip gidin 23 9 Yanıtla
  • Ceza: Cezai islem uygulandimi???? 20 12 Yanıtla hakim Bey: israile uygulanmadı 3 2 Ceza: Israil suan bizim icin mevzu degil sadece kinayabiliriz.ama bizi ilgilendiren bir korona sorunu var hemde mutasyona ugramis.... 2 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.


Advertisement