Türkiye ve Filistin omuz omuza! - Son Dakika
Güncel

Türkiye ve Filistin omuz omuza!

İsrail'in Kudus'e yaptığı insanlık dışı saldırılar gündemdeki yerini koruyor. Türkiye'nin birçok ilinde vatandaşlar, İsrail'in işgali altındaki Filistinlilere yönelik zulmüne tepki göstermek için konvoy eşliğinde sokaklara döküldü. Sivil toplum örgütlerinin de katıldığı eylemlerde kimi zaman basın bildirileri yapılırken, kimi zaman vatandaşlar ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistinlilere yapılan saldırıları kınadı.

11.05.2021 12:40  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Kudüs'e karşı yapmış olduğu saldırıların ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Kudüslü Müslümanlara karşı sergilenen saldırgan tutum ülkemizde de büyük tepki çekmeye devam ediyor.

İNSANLIK DIŞI SALDIRILARA TEPKİ

Dün gece birçok ilimizde sokağa dökülen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrağı ve Filistin bayrağı ile İsrail'in insanlık dışı saldırılarına tepki gösterdi.

İşte dün geceden görüntüler;

Sosyal medya üzerinden sözleşip bir araya gelen Merzifon halkı, maskesini takıp, aracını aldı ve konvoya katıldı. 1000'den fazla aracın oluşturduğu konvoy, Lise Caddesi'nde bir araya geldi. Saat 21.30'da harekete geçen konvoy, Taşdan Sönmez Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'ni geçti.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

Ankara'da İSE Memur-Sen İsrail'in Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Türkiye Büyük Millet Meclis bir araya gelen sendika üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar eşliğinde Filistinlilere yapılan saldırıları kınadı.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

''HER MÜSLÜMAN BİR KOVA SU DÖKSE İSRAİL'İ SEL ALIR''

Gümüşhane'de sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarını düzenledikleri konvoy ile protesto etti.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü
Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

Rize'nin İslampaşa Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar ve STK temsilcileri, araçları ile konvoy yaparak 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'na kornalar eşliğinde geldi.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

İSTANBUL'DA KONSOLOSLUK ÖNÜNDE TOPLANILDI

İstanbul'da da İsrail Konsolosluğu önünde Mescid-i Aksa eylemi İstanbul'da vatandaşlar, İsrail Konsolosluğu önünde Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı protesto etti.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

Erzincan'da belediye önünde bir araya gelen grup slogan atarak, Filistin'de yaşananları kınadı.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

TÜRK VE FİLİSTİN BAYRAKLI DALGALANDI

İsrail güvenlik güçlerinin Kudüs'teki Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırıları Çorum'da protesto edildi. Hürriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla basın açıklaması ve araç konvoyuyla Müslümanlara yapılan saldırıları kınadı.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

Ağrı'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, Mescid-i Aksa'da Filistinlere saldırılarını sürdüren İsrail'i protesto etti.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) öncülüğünde, işgal altındaki Doğu Kudüs'te İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto amacıyla yüzlerce araçlık konvoy düzenlendi.

Türkiye tek yürek oldu, Filistin'e destek için sokaklara döküldü
Türkiye ve Filistin omuz omuza!

Son Dakika Güncel Türkiye ve Filistin omuz omuza! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • Bunlara: Bunlarada ceza yazildimi????Eger yazilmadiysa vatandas olarak hakkimizi haram olsun.Millet 1 yildan fazladir evlerde korkuyla yasiyor.Eger ben bir yildir görmedigim anacigima sarilamiyorsam haram olsun hakkimiz... 25 13 Yanıtla
  • YEY: kendi vatanınız için hiçbir şeyi yapmayan, elini taşın altına koymaktan çekinen, söz konusu arapçılık olduğunda bayrak taşıyan bir milletiz maalesef. bu milletin cahilliğini hafife alıyoruz. israilin işgal ettiği hiçbir yer yok. bu olayın doğrusu filistinin israile kendi topraklarını satması ve ingiltereye ne kadar kaynak aldıysa vermesidir. israile atılan füzeleri ülkemize komşu ülkelerden birileri atsaydı karşılık göstermeyecek miydik? 21 17 Yanıtla
  • Ülke: Ülke iyice zıvanadan çıktı artık sen çıkarına bak arkadaş sudiarabistan BAE kılını kıbırdatmıyor bize ne oluyor? Araplardan yediğiniz kazıklar yetmedimi? La siz ne kadar balık hafızalısınız böyle.Bu filistinliler değilmiydi bizim osmanlı askerini işme sularına zehir katarak zehirleyen? Daha dün yunana uçak gönderip bize karşı tatbikat yapan arap kardeşleriniz değilmiydi. 11 22 Yanıtla
  • cahilmisin: bizim askerimizi karıştırmayın tarikat cemaatler paraları yiyorsunuz kefenlerinizi giyip gidin 23 9 Yanıtla
  • Ceza: Cezai islem uygulandimi???? 20 12 Yanıtla
  • İzmirli: Biz Filistin halkıyla beraberiz balık beyinli bebe müslüman olan Türkiye'yi destekleyen halkıyla beraberiz. Mescidi Aksa için ilk kıblemiz için sesimizi çıkarıyoruz balık kafalı arkadaş. 15 0
  • hakim Bey: israile uygulanmadı 3 2
  • Ceza: Israil suan bizim icin mevzu degil sadece kinayabiliriz.ama bizi ilgilendiren bir korona sorunu var hemde mutasyona ugramis.... 2 2
  • Türk: Sözlerine bakarak kimin balık beyinli olduğu anlaşılıyor. Kudüs bizim kutsalımız, orada yüzyıllarca Türkler hüküm sürdü ayrıca bizim Eserlerimiz var orada. Her şeyi geç eğer orada öldürülen daha altındaki bezi duran çocuklara için acımıyorsa insanım diye gezme ortalıkta. Dedelerimiz dirilse de şu sözlerini okusa yüzüne tükürürdü. Kudüs bizim kutsalımız oraya hiçbir yadudinin eli değemez! Türk dediğin susup da öylece oturmaz. Selahattin eyyubi Araplar düşünsün dedi mi? Sultan Alparslan bana ne Arapların sorunu dedi mi sayın insanlara balık beyinli deyip de kendisi geçmişini unutmuş kişi. 4 0
  • Ahmet: Burada bizim desteklediğimiz esasen Filistin değil. Islam. Bu o.c. ısısının düşmanı Filistin değil ki. Adamlar tüm muslumanlarin yok olmasını istiyor. Keşke şöyle 50 bin kişilik imanlı bi orduyu salsak üstlerine. Varsın yok olalım. Cok şerefli şehitlerden oluruz. Hem de Canakkslede bizim için şehit olanlarla da helallesmiz oluruz 3 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement