"Türkiye, Yabancı Sermaye Çeken 7. Ülke" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye, Yabancı Sermaye Çeken 7. Ülke"

Merkezi Londra'da Olan The Economist Dergisi, Türkiye'nin Bu Yıl, Yükselen Piyasalar Arasında En Çok Doğrudan Yabancı Sermaye Çeken "Yedinci Ülke" Durumunda Bulunduğunu Bildirdi.

29.09.2006 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Londra'da olan The Economist Dergisi, Türkiye'nin bu yıl, yükselen piyasalar arasında en çok doğrudan yabancı sermaye çeken ''yedinci ülke'' durumunda bulunduğunu bildirdi.

Bu arada 2010 yılına kadarki süreçte ise Türkiye'nin, dünyada en çok doğrudan yabancı sermaye çeken ülkeler arasında ''başlarda'' yer alması bekleniyor.

The Economist Dergisi ve ona bağlı ekonomik araştırmalar yapan The Economist Inteligence Unit çalışmasından derlenen bilgiye göre, özelleştirme süreci ve şirket evlilikleri ile satın almalar, Türkiye'ye gelecek olan yabancı sermayenin miktarını belirleyecek.

Türkiye'nin, 10 milyar doları aşkın doğrudan yabancı sermaye miktarıyla ''yedinci'' sırada bulunduğu sıralamada birinci sırayı Çin alırken, Hong Kong ikinci sırada, Rusya üçüncü sırada, Singapur dördüncü sırada, Brezilya Beşinci sırada, Meksika ise altıncı sırada bulunuyor.

Bu arada doğrudan yabancı sermaye sıralamasına göre Türkiye, Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'dan daha fazla yabancı sermaye çekerken, Hindistan, Güney Kore, Arjantin, Endonezya, Malezya ve Tayland gibi, aynı kategoride bulunan diğer yükselen piyasalardan da fazla yabancı sermaye çekti.

Türkiye'nin özellikle Çin ile birlikte, dünyanın yeni yükselen güçleri olarak da gösterilen Hindistan'dan daha çok doğrudan yabancı sermaye çekmesi ise çalışmada dikkat çeken bir başka nokta olarak gösteriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türkiye, Yabancı Sermaye Çeken 7. Ülke' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement