Türkiye Yazarlar Birliği Yönetimi Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Türkiye Yazarlar Birliği Yönetimi Belli Oldu

35 yıldır varlığını sürdüren, belirli faaliyet alanlarında istikrarlı çalışmalarıyla kurumlaşan, uluslararası faaliyetleriyle kendini kabul ettiren Türkiye Yazarlar Birliği'nin 18.01 2014 tarihinde 18. Genel Kurulu yapıldı.

29.01.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetim Kurulu Üyeliği ve üyeliklerinde MEB Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İSEN ve birçok ünlü edebiyatçı, siyasetçi ve bilim insanın bulunduğu birliğin yapılan genel kurulunda Yönetim Kurulu üyeliklerine şu kişiler seçildi.

Yönetim Kurulu Asil üyeleri:
Prof. Dr. Hicabi KIRLANGIÇ
Doç. Dr. Salih YILMAZ
Doç. Dr. Musa Kazım ARICAN
Osman ÖZBAHÇE
Fatih GÖKDAĞ
Ferhat KOÇ
Murat EROL
İbrahim ERYİĞİT
Vedat GÜNEŞ
Osman GÜZELGÖZ
Mahmut ERDEMİR

TYB Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Türkiye Yazarlar Birliği'nin ilk beş yılında olmasa da sonraki yıllarında içerisinde bulunmuş birisi olduğunu söyledi ve TYB'nin 40. Yıla yaklaşan çalışmalarıyla Türkiye'de neredeyse tek olduğunu ifade etti. TYB'nin önemini anlatabilmek için "TYB olmasaydı hayatımızda neler eksik kalırdı?" sorusunu soran İsen, kurulduğundan bu yana TYB'ye özellikle D. Mehmet Doğan'ın çok büyük katkıları olduğunu ifade etti. İsen, TYB'nin geleneksel faaliyetlerinin dışında değişen şartların gereği olarak çalışmalarını ve vizyonunu geliştirmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti. "Dünyanın her yerinde kültürel ilişkiler siyasi ilişkileri belirli bir mesafeden takip eder" diyen İsen, insanların öncelikle hayati ihtiyaçlarını karşılayarak kültüre yönelebileceklerini düşündüğünü söyledi. Bugün kültürün ciddi bir entelektüel kadrosu olmadığını söyleyen İsen, kültür programlarının ne olması gerektiği hakkında bir şeyler söyleyen beş tane yazı gösterilemeyeceğini söyledi. TYB'nin bundan sonra mimari ve şehircilikle ilgili alanlara da eğilmesi gerektiğini belirtirken, "Belediyelere onlar istemeseler dahi projeler sunmak gerekir." dedi. Bu projeler için de projeleri oluşturacak profesyonel bir grubun TYB içerisinde bulunması gerektiğini ifade etti. TYB'nin bu yıl yapacağı ilk faaliyetlerden birisinin "Kültür programları ne olmalıdır?" sorusuna cevap aramak için yapılan bir toplantı olması temennisinde bulunan İsen, sözlerini TYB'ye bu zamana kadar katkı yapan kişilere teşekkür ederek son verdi.

Türkiye Yazarlar Birliği, 1978 yılında "Yazarlar Birliği" adıyla kurulmuş, 1985 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla "Türkiye" ismini taşıması uygun bulunmuş, 1991 yılında ise Danıştay'ın uygun görüşü ve Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan kuruluş olduğu tescil edilmiştir. Halen faaliyetler genel merkez dışında, büyük şehirlerimizde 12 şube ve temsilciliklerle ülke sathında sürdürülüyor.

TYB Şubeleri
Ankara Şubesi
İstanbul Şubesi
Konya Şubesi
Bursa Şubesi
Erzurum Şubesi
Kahramanmaraş Şubesi
Trabzon Şubesi
Şanlıurfa Şubesi
Gaziantep Şubesi
Kayseri Şubesi
Sakarya Şubesi
İzmir Şubesi

TYB Temsilcilikleri
Elazığ Temsilciliği
Erzincan Temsilciliği
Giresun Temsilciliği
Malatya Temsilciliği
Polatlı Temsilciliği...
Siirt Temsilciliği
Tekirdağ Temsilciliği

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Yazarlar Birliği Yönetimi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement