Türkiye'ye 117 ülkeden getirdiği turistler ile 2023 hedeflerine odaklandı - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'ye 117 ülkeden getirdiği turistler ile 2023 hedeflerine odaklandı

Türkiye\'ye 117 ülkeden getirdiği turistler ile 2023 hedeflerine odaklandı

SAN Tourism Software Group (SAN TSG) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, Türkiye'nin 2023 hedeflerine odaklandıklarını belirterek, "Küreselde 70 ülkede yazılımlarımız kullanılıyor.

03.12.2019 11:14  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAN Tourism Software Group (SAN TSG) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, Türkiye'nin 2023 hedeflerine odaklandıklarını belirterek, "Küreselde 70 ülkede yazılımlarımız kullanılıyor. Küresel pazarda B2B alanında her kanalda yer edinmek ve B2B Online işinde orta vadede dünyada ilk 5 arasında yer almayı hedefliyoruz. Bu sebeple, geçtiğimiz ay uzun süredir inşaatı devam eden Antalya Teknokent Bilişim Vadisi'ndeki 3 bin 700 metrekarelik yeni ofisimize taşındık." dedi.

Antalya'da bu sene 9'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2018 yılını 29,5 milyar dolar gelir ile kapattığını, bu yılı ise 34,5 milyar dolar gelire ulaşacağını açıklamıştı. Bakan Ersoy, ülke olarak da 2023'te, 54 milyon turiste ulaşarak, 65 milyar dolar gelir hedefinde olunduğunu belirtti, Japonya, Çin, Hindistan, Güney Kore ve Orta-Doğu Avrupa ülkelerinin hedef pazarlar olduğu açıklanmıştı. Bu açıklama sonrası, SAN Tourism Software Group (SAN TSG) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, global pazarda çalışan yazılımları ile Türkiye'nin turizmdeki 2023 hedeflerine katkıda bulunmak için heyecan duyduklarını belirterek, gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Geçen ay Antalya Teknokent'te yeni ofislerine taşındıklarını belirten Türk, "SAN TSG olarak, Türkiye'de turist getiren incoming acentelerinin yüzde 85'inin kullandığı yazılım olan Sejour ile ünlenmiş, 2015'ten itibaren de Paximum yazılımı ile Türkiye otellerine dakikalar içinde rezervasyonlar yağdırarak, otellerin boş kapasitesini doldurup, Türkiye turizmine ciddi bir katkı sağlamayı başardık. Çin'den Tayland'a, Hindistan'dan Orta Avrupa'ya, Kanada'dan Şili'ye kadar dünyanın 172 ülkesinden müşterileri olan SAN TSG Paximum markası sayesinde, Türkiye'deki otellerin hem farklı milletlerden rezervasyon almasını kolaylaştırıyor, hem de dünyanın birçok ülkesinde özellikle Türkiye'deki tatil destinasyonlarının ve Türkiye otellerinin bilinirliğine de katkı sağlıyor." şeklinde konuştu.

"Bu yılı 250 bin kişi ve 50 milyon euronun üzerinde bir ciro ile kapatmayı hedefliyoruz"

SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, açıklamasında "Küresel tedarikçilerin (bed banklar) hemen hepsi ile entegrasyonumuz var. Dünyanın önde gelen pek çok markası bizi tercih ederek, ürünlerimizin kalitesi ve gücünü de tasdik etmiş oldular. AeroFlot Havayollarının markası olan Pobeda Airlines ve Atlas Global dinamik paketleme ve tüm yazılımı bizden temin etti. Rus Ostovok, Russian Express gibi firmalar Paximum'dan ürün tedarik ediyorlar. İran'ın en büyük online firması Alibaba.ir Paximum markamızla işbirliği yapıyor. Dünya devi Amadeus, Global GDS'lerde Paximum ürünlerini satıyor. Çin Ctrip, Dida, Hoaqiao gibi firmalar Paximum'dan ürünler alıyor. Almanya'da Peakwork Hub'ına ilk entegre olan Türk firması da biziz. Yine Alman dinamik operatörlerinin LMX, JT, XPUR, Foryou, Schmetterling gibi firmalarında ilk sıralardaki tedarikçisi de biziz. LotsofHotels (webbeds), W2M, Hotelspro ve IATI gibi markalarda, İspanya merkezli Travelgate firmasında Premium tedarikçiyiz. Paximum ile 172 ülkeden seyahatseverin, toplam 170 ülkeye turistik faaliyet yapmasını sağladık. Bu yılı 250 bin kişi ve 50 milyon euronun üzerinde bir ciro ile kapatmayı hedefliyoruz. Doğal olarak bu rakamlar, yabancı yatırımcıların da dikkatini çekmeyi başardı." dedi.

"Antalya Teknokent'ine kalmak üzere 12 milyon TL'lik bir yatırım yaptık"

SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk konuşmasına, "Türkiye turizminin 2023 hedefleri için, milli bir yazılım şirketi olarak hem tüm dünyaya yazılım ihracatı anlamında, hem de tanıtım olarak katkıda bulunmayı misyon edindik. Almanya pazarında oldukça iyiyiz. Bunun yanı sıra Rus pazarında, İran ve Ortadoğu pazarında da çok hızlı yayılıyoruz. İngiltere pazarında canlıya geçmek üzere olan büyük bağlantılarımız var. Küreselde 70 ülkede yazılımlarımız kullanılıyor. Küresel pazarda B2B alanında her kanalda yer edinmek ve B2B Online işinde orta vadede dünyada ilk 5 arasında yer almayı hedefliyoruz. Bu sebeple, geçtiğimiz ay uzun süredir inşaatı devam eden Antalya Teknokent'teki 3 bin 700 metrekarelik yeni ofisimize taşındık. Sadece 15 yıllık kontratımız olan yeni ofisimizde, Antalya Teknokent'ine kalmak üzere 12 milyon TL'lik bir yatırım yaptık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ruhsatlı yeni merkez binamız ile küresel turizm piyasasında ne denli iddialı ve büyüme hedeflerine koşan bir şirket olduğumuzu da yaptığımız yatırım ile kanıtladığımızı düşünüyorum. Burada orta vadede 400 kişiye istihdam oluşturmayı planlıyoruz. Türkiye'de oteller atıl kapasitelerini yani boş oldukları dönemlerde satmak istedikleri odaları incoming acenteleri üzerinden Paximum sistemimize yüklediklerinde, birçok farklı satış kanalından rezervasyonlar otele anında gelmeye başlıyor. Böylece, odasını satamayan otellere de hem yurt dışında tanıtım, hem de satış olarak ciddi katkılar sağlıyoruz. Türkiye'de bizden 1 yılda 5 bin kişi satış alan oteller var. 117 ülkeden Türkiye'ye turistin gelmesine aracılık eden SAN TSG olarak, 2023 hedefimiz bütün dünya ülkelerinden Türkiye'ye rezervasyon akmasını sağlamaktır." diyerek sözlerini noktaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'ye 117 ülkeden getirdiği turistler ile 2023 hedeflerine odaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement