Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Türkiye\'ye Sığınan Suriyeliler

Bursa'da bir grup, Suriyelilere yönelik saldırıları kınadı.

23.08.2014 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'na bağlı bazı dernek üyelerinden oluşan grup, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik saldırıları protesto etti.

Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'na bağlı Asır Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (Asır-Der), Bursa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Buseyder), Bursa İHH İnsani Yardım Derneği ve Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla Türkiye'deki Suriyeliler lehine slogan attı.

Özgür-Der üyesinden Oktay Sarı, grup adına yaptığı açıklamada, Suriye'de rejim güçlerinin yüz binlerce insanı katlettiğini söyledi.

Milyonlarca kişinin, evlerini terk edip komşu ülkelere sığındığını belirten Sarı, "Son resmi verilere göre Baas zulmünden ülkemize sığınan kardeşlerimizin sayısı 1 milyon 360 bin olup bu sayının sadece 220 bini kamplarda yaşıyor. Geriye kalan 1 milyon 140 bin insan kamplar dışında hayat mücadelesi vermeyi sürdürmektedir" dedi.

Sarı, son günlerde iki olay bahane edilerek Suriyelilere yönelik saldırıların yoğunlaştığını dile getirdi. Onların, yaşadığı ev ve mahallerden kovulmaya çalışıldığını ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

"Gerek Türk hükümeti gerekse Türk halkının büyük bölümü ensar şiarıyla Suriyeli muhacirlerin ellerinden tutma gayreti içerisindeyken maalesef çok küçük ancak sesleri gür çıkan bazı güruhlar mevcut tabloyu tersinden okuma ve okutma çabasıyla ön plana çıkmaya çalışmaktadır. Kuru kalabalıklar, Halep'in birer sancağı olan Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta kardeşlerimize saldırmış, yer yer onları ikinci kez mülteci durumuna düşürmek gibi zelil bir başarıya imza atmıştır. Temennimiz, Esed diktatörlüğünün devrilerek Suriyeli kardeşlerimizin özledikleri yurtlarına geri dönebilmeleridir. Dolayısıyla Bursalı Müslümanlar olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhacir kardeşlerimize karşı ensar sorumluluğumuzu ifa edeceğimizi ve şu an Baas çetesini defetmek için mücadele eden kardeşlerimiz için de elimizden geleni yapacağımızı ilan ediyoruz."

Grup, açıklamanın ardından bir süre daha slogan atıp dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Habib Kara: sankı turkıye bunların vatanı gıbı davranıyorlar. gıdın turkıyeden bız bıze yeterız sız fazlasınız. bu kadar zaman Beşşer Esad ıyyıdı şımdemı kötu oldu. dedığinız o mucahıtler para ıle savaşıyor lıbıyadada vardı hala var dağitıyor har yerı. ıstemıyoruz ARAPLARI TURKIYEYE 0 0 Yanıtla
  • halkım: türkiyede suriyeli istemiyoruz 0 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement