Türkiye Yine En İyimser Ülkeler Arasında! - Son Dakika
Güncel

Türkiye Yine En İyimser Ülkeler Arasında!

Temmuz-Eylül 2012 dönemi istihdam beklentilerinde Türkiye yine en iyimser ülkeler arasında!

13.06.2012 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün yayımlanan Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması 2012 3. çeyrek sonuçlarına göre, Türkiye'deki işverenler, dünya genelindeki en iyimser işe alım tahminlerini belirtmeye devam ediyorlar. Öte yandan, geçen yılın aynı dönemine göre Net İstihdam Görünümü kısmen düşüyor. +%27 ile Görünüm, önceki çeyreğe göre yüzde 1 puan artıyor. İşverenler Temmuz-Eylül 2012 dönemi için beş bölgenin tamamında işgücü sayılarını artırmayı planladıklarını söylerken, ankette yer alan 11 sektörde de olumlu işe alım tahminleri belirtiyorlar. 2012 3. çeyrek için en iyimser görünümler +%35 ile İnşaat ve Kamu ve Sosyal sektöründe.

ManpowerGroup tarafından bugün yayınlanan 2012 yılı üçüncü çeyrek Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre Türkiye'deki işverenler önümüzdeki üç aylık dönemde de aktif istihdam beklentisini devam ettirecekler. Geçen çeyreğe göre Görünüm yüzde 1 puan artarken, Temmuz-Eylül 2012 için Türk işverenlerin %34'ü istihdam sayılarında artış, %7'si ise düşüş öngörüyor. %54'ü ise bir değişiklik olmayacağını tahmin ediyor. Net İstihdam Görünümü +%27'yi gösteriyor.

ManpowerGroup Doğu Akdeniz Ülkeleri Bölge Müdürü Dalia Narkis, "Önümüzdeki çeyrekte Türkiye'deki iş arayanların, +%27'lik olumlu tablodan faydalanmaya devam edeceklerini düşünüyoruz. Bunun yanı sıra, Türkiye'deki canlı işe alım piyasası beklentileri, kısmen de olsa, Eğitim sektöründeki iddialı istihdam girişimi ile birlikte Çalışma Bakanlığı'nın kamuda 34.000 yeni eleman alımı için fon onayı vermesi üzerine işverenlerin ve Kamu ve Sosyal Hizmetler sektörlerinde oluşan iyimserliğe de bağlıdır. Avrupa Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinin genel tablosunu değerlendirecek olursak, bölgenin büyük bölümünde borç kriziyle ilgili arka plandaki belirsizliklerin yanı sıra özellikle bölgedeki gençler arasında neredeyse sürekli hale gelen yüksek işsizlik rakamları istihdam planlarının kısıtlı kalacağı beklentisini yaratıyor" diye konuşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Yine En İyimser Ülkeler Arasında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement