Pakistan'dan deprem yardım malzemesi ile Mersin limanına gelen donanma gemisi Moawin'de, Pakistan'ın milli günü anıldı - Son Dakika
Güncel

Pakistan'dan deprem yardım malzemesi ile Mersin limanına gelen donanma gemisi Moawin'de, Pakistan'ın milli günü anıldı

Pakistan\'dan deprem yardım malzemesi ile Mersin limanına gelen donanma gemisi Moawin\'de, Pakistan\'ın milli günü anıldı

Türkiye'yle dayanışma göstermek amacıyla, Türkiye'de meydana gelen son depremlerin ardından Pakistan'ın Ulusal Günü, bugün Pakistan'dan gelen deprem yardım malzemeleriyle Mersin'e gelen Moawin donanma gemisinde anıldı.

24.03.2023 12:24  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Dr Yousaf Junaid, Türk Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, seçkin Türk konuklar, donanma gemisi mürettebatı ve medyanın huzurunda Pakistan Milli Marşı eşliğinde Pakistan bayrağı göndere çekildi.

"DAYANIŞMA İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN"

Konuklara seslenen Büyükelçi Junaid, kardeş Pakistan Türkiye ilişkisinin ortak inanç, kültürel ve dilsel yakınlıklar ve ortak bir tarih üzerine kurulu olduğunu belirtti.Büyükelçi Junaid "İki bayrağın renkleri farklı olabilir ama Ay ve Yıldız'ın sembolleri bir ve aynıdır. 23 Mart Pakistan ve Türk kardeşlerimizle dayanışma için önemli bir gündür, bu nedenle Pakistan'dan bu sabah deprem yardım malzemeleriyle gelen gemide milli bayramımızı anmaya karar verdik." dedi.

"BAĞLILIĞIMIZI YENİLEME GÜNÜ"

1940 yılında bugün, daha sonra Pakistan Kararı olarak anılacak olan alt kıtadaki Müslümanlar için ayrı bir devlet talep eden Lahor Kararı kabul edildi. 23 Mart 1940'ta kurulan hayal, 14 Ağustos 1947'de Pakistan şeklinde gerçek oldu. Büyükelçi, bugünün kurucu atalarımızın fedakarlıklarına saygı gösterme, bir iç gözlem yapma ve Pakistan'ın kuruluşunun gerçek hedeflerine olan bağlılığımızı yenileme günü olduğunu da sözlerine ekledi.

Türk Milli Savunma Bakan Yardımcısı, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Mersin Valisi yaptıkları konuşmalarda "Pakistan milletine ve liderliğine Türkiye ile dayanışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Türk halkı Pakistan'ın verdiği desteği unutmayacak ve Türkiye sonsuza kadar Pakistan'ın yanında olacaktır." dendi

TONLARCA YARDIM MALZEMESİ TAŞIYAN İKİNİ GEMİ OLDU

Pakistan, kardeş Türkiye'ye hava, kara ve deniz yoluyla deprem yardım malzemesi göndermeye devam ediyor. PNS Moawin, Pakistan'dan tonlarca deprem yardım malzemesi taşıyan ikinci gemi oldu. Bir başka gemi olan PNS Nasr, Pazartesi günü Mersin'e ulaştı. Aynı zamanda, 11 Mart 2023 tarihinde başlayan özel charter uçak seferleri ile 22 Mart 2023 tarihi itibariyle 40.000'in üzerinde kışlık çadır toplam 31 uçuş ile Türkiye'ye taşınmıştır.

10 ÖZEL UÇAK VE 21 TIRLIK KONVOYLA YARDIM GÖNDERİLDİ

Daha önce 10 özel uçak ve 21 tırlık konvoy, Türkiye'ye yaklaşık 10.000 çadır ve 35.000 battaniye olmak üzere deprem yardım malzemesi ulaştırdı. Toplamda 55.000'in üzerinde çadır ve 95.000'in üzerinde battaniye Türkiye'ye ulaştı ve daha fazlası da yoldadır.

YARDIM OPERASYONLARINA DEVAM EDİLECEK

Pakistan, Başbakan Shehbaz Sharif'in de belirttiği gibi, tamamen iyileşme ve rehabilitasyona kadar yardım operasyonlarına devam edecek.

Son Dakika Güncel Pakistan'dan deprem yardım malzemesi ile Mersin limanına gelen donanma gemisi Moawin'de, Pakistan'ın milli günü anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement