Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası sona erdi - Son Dakika
Spor

Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası sona erdi

Türkiye Bisiklet Federasyonunca düzenlenen Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Gümüşhane'de sona erdi.

04.10.2020 16:03  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bisiklet Federasyonunca düzenlenen Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Gümüşhane'de sona erdi.

Dün başlayan şampiyonanın son gününde, 22 ilden gelen 64 takımda yer alan 350 sporcu, tarihi ipek yolunun önemli noktalarından Zigana Dağı'na doğru toplamda 67 kilometrelik parkuru önde tamamlamak için mücadele verdi.

Kovid-19 önemleri altında gerçekleştirilen şampiyonada, büyük bayanlarda Karaman Duru, yıldız A kategorisinde Çatalhüyük Kulübünden Ramazan Yılmaz, yıldız B erkeklerde Pamukkale Gençlik Spor Kulübünden Sait Mirza Erken, genç bayanlarda İzmir Gençlik Kulübünden Beste Hepkaradeniz, yıldız bayanlarda ise Bursa Nilüfer Belediyesi Spor Kulübünden Rabiye Ali Osman birinci oldu.

Takımlarda ise yıldız B kategorisinde Konya Büyükşehir Belediyesi, genç bayanlarda Mosso Ege Pedal, yıldız bayanlarda Gaziantep Belediye Spor birinciliği elde etti.

Şampiyonada dereceye giren sporcu ve kulüplere ödülleri Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve diğer yetkililerce verildi.

-"Gümüşhane'de dağ bisikleti şampiyonası da yapmayı düşünüyoruz"

Şampiyonayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, tarihi ve kültürel güzellikleriyle öne çıkan bir kentte bulunmanın sevinci içinde olduğunu söyledi.

Dün başlayan şampiyonada her şeyin olumlu gittiğini ve Kovid-19 önlemleri alınarak sporcuların heyecanla yarıştığını anlatan Küçükbakırcı, sporcuların şampiyonanın son gününde Zigana Dağı'nın güzel manzarasına karşı 67 kilometrelik parkuru tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Küçükbakırcı, kentte gördükleri ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Burada faaliyetlerimiz yönünden eksik kalmışız. Gümüşhane'de bir de dağ bisikleti şampiyonası yapmayı planlıyoruz. Dün zamana karşı yarışan sporcularımız bugün ise yol yarışıyla şampiyonayı tamamladı. Kazanan sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.

Yarışmada 67 kilometrelik zorlu parkuru yıldız A kategorisinde birinci tamamlayan Çatalhüyük Kulübünden Ramazan Yılmaz da 9 ay boyunca hazırlandığı şampiyonada birinci olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Dün zamana karşı yarışlarda da derece elde ettiğini belirten Yılmaz, "9 ay hazırlandım. Bu yarışı kaybetseydim çok üzgün giderdim. Kazandığım için mutluyum." diye konuştu.

Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası sona erdi
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.


Advertisement