Türklerin Rumeli'ye Geçişinin 661. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Türklerin Rumeli'ye Geçişinin 661. Yıldönümü

Türklerin Rumeli\'ye Geçişinin 661. Yıldönümü

Türklerin Anadolu’dan Rumeli’ye geçişinin 661. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Karainebeyli köyündeki Ecebey’in mezarı başında başlayan törenler, Çardak Beldesi’ndeki Gazi Yakup Bey türbesi başında devam edip, Temsili Rumeli’ye geçiş ve Gazi Süleyman Paşa’nın Türbesinin bulunduğu Bolayır köyündeki törenlerle sona erdi.

11.06.2015 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin 661. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Karainebeyli köyündeki Ecebey'in mezarı başında başlayan törenler, Çardak Beldesi'ndeki Gazi Yakup Bey türbesi başında devam edip, Temsili Rumeli'ye geçiş ve Gazi Süleyman Paşa'nın Türbesinin bulunduğu Bolayır köyündeki törenlerle sona erdi.

Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin 661. yıldönümü etkinlikleri dün Çarşamba günü Gelibolu'nun Karainebeyli köyündeki Ecebey'in mezarı başında yapılan anma töreniyle başladı.

Bugün ise, Gazi Yakup Bey türbesinin bulunduğu Lapseki'ye bağlı Çardak beldesindeki törenle devam edip, daha sonra Anadolu'dan Rumeli'ye çıkışın canlandırıldığı Gelibolu' ve Bolayır köyünde yapılan

törenlerle sona erdi.

Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye çıkışı protokolün mehteran bölüğü ile birlikte geldikleri motordan Gelibolu iskelesine inişleri ve meydana kadar yürüyüşleri ile gerçekleştirildi ve daha sonra Gazi Süleyman Paşa'nın türbesinin bulunduğu Bolayır köyüne gidildi.

Törenler, Kaymakamı Oktay Çağatay, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, 18. Mekanize Piyade Tugayı Komutan yardımcısı Piyade Kurmay Albay Can Sabitay, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özar, Çardak Belediye Başkanı Başkanı Basri Ulaş, tarafından Gazi Süleyman Paşa'nın türbesine çiçek sunumuyla başladı. Ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay tarafından şeref defteri imzalandı.

Daha sonra Bolayır Şehit Nuriye Ak İlkokulu Din Kültürü Öğretmeni Fatih Ergül tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Ergün konuşmasında, "1316 doğan bu şehzadenin ömrü 1359'da bir av esnasında attan düşerek vefatına kadar gaza meydanlarında, fetihten fethe koşmakla geçmiştir. Şehzade Gazi Süleyman, maiyetindeki kahramanlarla zaferden zafere at koşturmuş ve filiz halindeki devletin sınırlarını ikinci bir kıtaya, Avrupa'ya taşırmıştır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Çanakkale Belediyesi'nin Mehteran bölüğü tarafından marşlar söylendi, fethi pilavı dağıtımı ve mevlidi şerif okunarak törenler sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türklerin Rumeli'ye Geçişinin 661. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement