Türkmen Çocukların Oyuncak Sevinci - Son Dakika
Güncel

Türkmen Çocukların Oyuncak Sevinci

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Vali Yardımcısı Orhan Mardinli'nin çadır kenti ziyareti Çadır kentte çocuklarla ilgilenmesi Çocuklara oyuncak dağıtılması Kaymakam Altınışık'ın çocuklara oyuncak vermesi Hatay Vali Yardımcısı Mardinli'nin açıklamaları Türk Kızılayı'nın aşı Türkmenler için pişiyor Türkmenler için yemek pişirme detayları Türk Kızılayı Hatay Ekip Başkanı Recep Bora Atlıhan ile röportaj Türkmen çocukların oyuncak sevinci Türk-İş tarafından gönderilen 5 bin oyuncak, Bayırbucak Türkmen bölgesindeki saldırılardan kaçanlar için kurulan Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Güveçci Çadırkenti'nde kalan çocuklara dağıtıldı Hatay Vali Yardımcısı Mardinli: "Makedonya sınırında, Yunanistan'da bulunan insanların televizyonlarda gördüğümüz perişan haliyle buradaki misafirlerimizin bulunduğu durumu kıyasladığımız zaman; eğitimle, güvenlikle ilgili sorunları yok, hiçbir alanda sıkıntı yok ve 3 öğün Türk Kızılayı tarafından sıcak yemek veriliyor, işte hizmet budur" Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (Türk-İş) Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Güveçci Çadırkenti'nde kalan çocuklar için gönderdiği 5 bin oyuncak, Hatay Valiliği tarafından dağıtıldı.

12.03.2016 21:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Vali Yardımcısı Orhan Mardinli'nin çadır kenti ziyareti

Çadır kentte çocuklarla ilgilenmesi

Çocuklara oyuncak dağıtılması

Kaymakam Altınışık'ın çocuklara oyuncak vermesi

Hatay Vali Yardımcısı Mardinli'nin açıklamaları

Türk Kızılayı'nın aşı Türkmenler için pişiyor

Türkmenler için yemek pişirme detayları

Türk Kızılayı Hatay Ekip Başkanı Recep Bora Atlıhan ile röportaj Türkmen çocukların oyuncak sevinci

Türk-İş tarafından gönderilen 5 bin oyuncak, Bayırbucak Türkmen bölgesindeki saldırılardan kaçanlar için kurulan Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Güveçci Çadırkenti'nde kalan çocuklara dağıtıldı

Hatay Vali Yardımcısı Mardinli: "Makedonya sınırında, Yunanistan'da bulunan insanların televizyonlarda gördüğümüz perişan haliyle buradaki misafirlerimizin bulunduğu durumu kıyasladığımız zaman; eğitimle, güvenlikle ilgili sorunları yok, hiçbir alanda sıkıntı yok ve 3 öğün Türk Kızılayı tarafından sıcak yemek veriliyor, işte hizmet budur"

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (Türk-İş) Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Güveçci Çadırkenti'nde kalan çocuklar için gönderdiği 5 bin oyuncak, Hatay Valiliği tarafından dağıtıldı.

Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ve Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık, çadır kente gelerek kamp müdürü Necat Güleç'ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali yardımcısı Mardinli, Türklerin zor durumda olan insanlara yardım etme içgüdüsüyle geçmişte olduğu gibi şimdi de zorda kalana yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özellikle Hatay'daki Suriyelilere yapılan yardımların 5 yıldır devam ettiğini hatırlatan Mardinli, şöyle devam etti:

"Makedonya sınırında uzunca bir süre perişan vaziyette bekleyen insanlar aklıma geldikçe ve bizim buraları gördükçe bizlerin ne kadar farklı olduğunu bir kez daha anlıyorum. Türkmen köylerine yapılan saldırılar nedeniyle ilçemize çok sayıda Türkmen ağırlıklı Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşları giriş yaptı. Yoğun bir akının olduğu süre içerisinde bizler de tecrübelerimizi kısa süre içerisinde alana yansıttık. Türkmen vatandaşlarımızı altyapısı oluşturulan Güveçci'deki 100 bin metrekarelik çadır kente, 31 Ocak 2016 tarihinde misafirlerimizi aldık, yerleştirdik. 872 çadır çok kısa süre içinde kuruldu ve 773 tane çadıra aileler yerleştirildi. Şu an itibariyle büyük çoğunluğu Türkmen olan 2 bin 614 civarında misafirimiz burada ağırlanıyor."

Mardinli, Suriyeliler için çadır kent içerisinde eğitim ve sağlık hizmetlerinden güvenlik ve psiko sosyal hizmetlerine kadar birçok imkanın sağlandığının altını çizdi.

Suriyelilerin Güveçci Çadırkenti'nde, adeta modern bir şehirde gibi yaşadıklarını ifade eden Mardinli, şunları paylaştı:

"Makedonya sınırında Yunanistan'da bulunan insanların televizyonlarda gördüğümüz perişan haliyle buradaki misafirlerimizin bulunduğu durumu kıyasladığımız zaman; eğitimle ilgili bir sıkıntıları yok, güvenlik sorunları yok, hiçbir alanda sıkıntı yok ve 3 öğün Türk Kızılayı tarafından sıcak yemek veriliyor, işte hizmet budur. Bu insanlarımızın burada bulunduğu süre içerisinde her türlü ihtiyaçlarının karşılanması, ilimizin 5 yıldan beri bu konuyla yakından ilgilenmesi ve ilgili kurumlarımızın tecrübelerinin alana yansıtılmasıyla ilgilidir" diye konuştu.

Türkmenlere Türkiye'nin her tarafından yardımların yağdığını belirten Mardinli, daha önce Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindekilerin Hatay Valisi Ercan Topaca'yı ve Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Çadırkenti'ni ziyaret ettiğini anımsattı.

Türk-İş'in aynı zamanda Güveçci Çadırkenti'nde kalan çocuklara 5 bin oyuncak göndereceklerinin sözünü verdiğini anımsatan Mardinli, verilen sözün tutulduğunu aktararak Türk-İş Genel Başkanlığına teşekkür etti.

Yayladağı Kaymakamı Altınışık ise 5 yıldır Suriye'deki iç karışıklıktan dolayı birçok Suriyelinin Türkiye'de misafir edildiğini hatırlattı.

Suriyeliler için yapılan birçok çalışmanın ve yardımların yanı sıra Güveçci Çadırkenti'nin de çok kısa bir süre içerisinde hizmete girdiğinin altını çizen Altınışık, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mardinli ve Altınışık, gönderilen 5 bin oyuncağı çadır kentteki çocuklara dağıttı.

Oyuncaklarını alan çocukların mutluluğu dikkati çekti.

Türk Kızılayı'nın aşı Türkmenler için pişiyor

Suriye'deki savaşın ilk gününden bu yana yardım hizmetlerinde önemli rol üstlenen Türk Kızılayı, Rusya ve Esed rejiminin bombardımanından kaçarak Türkiye'ye sığınan Türkmenler için günde 3 öğün yemek hizmeti veriyor

Türk Kızılayı Hatay Ekip Başkanı Atlıhan:

"Güveçci Çadırkenti'nde 3 bin kişiye günde 3 öğün yemek ve fırınlarımızda ürettiğimiz 9 bin ekmek dağıtıyoruz"

"Hatay'da sadece Güveçci Çadırkenti'nde yemek hizmeti veriyoruz"

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde sınır hattında bulunan Güveçci Çadırkenti'nde misafir edilen Türkmenlere, Türk Kızılayı tarafından günde 3 öğün yemek dağıtılıyor.

Güveçci Çadırkenti'nde kurulan çadır mutfaklarda 15 kişilik ekiple hizmet veren Türk Kızılayı, büyük kazanlarda yaptıkları yemekleri çadır kent içerisindeki 4 noktada bulunan muhtarlara teslim ediyor.

Burada muhtar koordinesinde dağıtılan yemekler, sıraya giren Türkmenlerin sefer taslarına dolduruluyor.

Bu sayede Türk Kızılayı, her gün 3 bin Türkmen'in sofrasına sıcak AŞ ulaştırıyor.

Günlük 27 bin porsiyon

Türk Kızılayı Hatay Ekip Başkanı Recep Bora Atlıhan, yaptığı açıklamada, ocak ayının son gününden bu yana Türkmenlere yemek dağıttıklarını söyledi.

Kahvaltılık hizmetinin yanı sıra öğle ve akşam yemeği hizmeti verildiğini belirten Atlıhan, "Güveçci Çadırkenti'nde 3 bin kişiye günde 3 öğün yemek ve fırınlarımızda ürettiğimiz 9 bin ekmek dağıtıyoruz. Yaptığımız haftalık yemek programı kapsamında onların da beklentilerine yönelik yemekler pişiyor. Günlük yapılan yemek 27 bin porsiyona denk geliyor. Tahminen bir veya iki ay daha burada yemek hizmetine devam edeceğiz" diye konuştu.

Atlıhan, aynı zamanda haftalık kişi başına 35 litre olacak şekilde 90 bin litre içme suyu hizmeti verdiklerini de aktardı.

Hatay'da sadece Güveçci Çadırkenti'nde yemek hizmeti verdiklerinin altını çizen Atlıhan, bağışçıların kendilerine gönderdiği yardımları Türkmenlere en iyi şekilde ulaştırdıklarının altını çizdi.

Atlıhan, bazı Türkmenlerin, kurdukları mutfaklarda gönüllü olarak kendilerine yardım ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmen Çocukların Oyuncak Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement