Türkmen: "Kadın Sayısı Her Alanda Artmalı" - Son Dakika
Yerel

Türkmen: "Kadın Sayısı Her Alanda Artmalı"

Türkmen: "Kadın Sayısı Her Alanda Artmalı"

İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Av.

23.09.2013 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, iş dünyasında kadın sayısının artması için çaba göstermeye devam edeceklerini söyledi.

İŞKAD'ın ülke genelinde saygın bir dernek konumuna ulaştığını ve bu başarıyı tüm üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiğini vurgulayan Av. Türkmen, İŞKAD üyelerinin yeni doğan bebeklerine sembolik İŞKAD katılım belgesi verdi.

İŞKAD Başkan Yardımcısı Belgin Özçelik, Sayman Nilcan Onatça Aygün, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayfer Köni ve Demet Nazik ile Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) Başkanı Şebnem Akalın, CHP Seyhan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nevin Biçer ile derneğe yeni katılan iş kadınlarının yanı sıra çok sayıda İŞKAD üyesinin katıldığı törende mutlu anlar yaşandı.

Av. Elif Doğan Türkmen, İŞKAD Saymanı Nilcan Onatça Aygün'ün yakışıklı oğlu Poyraz ile üyelerden Figen Toktaş'ın torunu ve Gizem Geylani'nin güzel kızı Safiye Su Geylani'ye sembolik işkad katılım belgesi verdi. Üç kuşak İŞKAD'lıları bir arada görmekten mutluluk duyduğunu belirten Av. Türkmen, İŞKAD üyelerinden bazılarının doğum günü olması nedeniyle pasta sürprizi de yaptı.

"AB HİBE FONU KAZANAN TEK DERNEK"

İŞKAD'ın kadın girişimciliğinin artması için Avrupa Birliği hibe fonlarına başvuru yaptığını ve başvurunun kabul edildiğini dile getiren Av. Türkmen, "Adana'da bu yöndeki ilk ve tek projeyi İŞKAD'ın kazanması mutluluk vericidir" dedi. Proje sayesinde Türkiye'nin değişik bölgelerinden 90 genç kadın girişimci adayını Adana'da buluşturacaklarını ve 4 günlük bir çalışma yapacaklarını söyleyen Av. Türkmen, projeyle İŞKAD'ın liselerde başlattığı girişimcilik programlarına 10 okulu daha dahil edeceklerini ve proje sonucunda yeni bir zirveye evsahipliği yapacaklarını vurguladı.

"250 KADIN İŞVEREN OLACAK"

İŞKAD'ın Adana Ticaret Odası (ATO) ortaklığında ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteğiyle yürütülecek yeni bir projeyi daha Adanalılar'a sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Av. Türkmen, proje ile verilecek eğitimin ardından 250 Adanalı kadını işveren yapmayı planladıklarını vurguladı. 9 ay sürecek proje kapsamında 250 kadına girişimcilik eğitimi verileceğine işaret eden Türkmen, Adana'da kadın girişimciliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Daha önce Güney Rotary Kulübü işbirliği ve KOSGEB desteğiyle 'Uygulamalı Girişimcilik Kursu' düzenleyerek kadın girişimciliğinin artması için önemli bir adım attıklarını ifade eden Av. Türkmen, "Aynı anda, 'Kızlarımız Girişimci Olsun' projesiyle de liselerde öğrenim gören kız öğrencilere girişimcilik seminerleri verdik. Şimdi de AB hibe fonunu derneğimize kazandırmak ve Adana Ticaret Odası ile önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kadın istihdamının ve daha da önemlisi kadın girişimciliğinin artmasının hem Adana hem de ülke adına çok önemli bir kazanım olduğuna inanıyoruz" dedi.

"KADIN SAYISI ARTMALI"

İş dünyasında kadın sayısının artması için çaba göstermeye devam edeceklerini ifade eden Av. Türkmen, TÜRKONFED'de İŞKAD üyesi Sıdıka Uğurlugüngör'le birlikte başkan yardımcılığı görevini de yürüttüğünü ve derneğin bu alanda da ilkleri yaşattığını vurguladı.

"Kadınlar her alanda, siyasette, ekonomide, sporda, kültür-sanatta ve sosyal yaşamda çoğalsın" diye konuşan Av. Türkmen, "Başarılarımız kişisel değil. Yönetim Kurulu ve İŞKAD üyeleri ile birlikte yürüdüğümüz yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Başarıları hep birlikte kucaklıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İŞKAD'ın minik bebeklerine katılım belgesi verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkmen: 'Kadın Sayısı Her Alanda Artmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement