Türkmen Köylerine Yönelik Kara Harekatı - Son Dakika
Yerel

Türkmen Köylerine Yönelik Kara Harekatı

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kars Şubesi Başkanı Murat Şanlı, Türkiye'nin Suriye'de saldırı altındaki Türkmenlere sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

21.11.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kars Şubesi Başkanı Murat Şanlı, Türkiye'nin Suriye'de saldırı altındaki Türkmenlere sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Şanlı, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenlerinin katliam tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın binlerce milis desteğiyle Türkmen dağında ilerleyen Suriye ordusunun bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzere olduğunu dile getiren Şanlı, şunları kaydetti:

"Esad, IŞİD terörünü bir tarafa bırakmış, Türkmen soydaşlarımıza karşı katliama başlamıştır. Büyük Kürdistan'ın karşısında en büyük engel olan Türkmenler büyük bir soykırımla karşı karşıyadır. Namazda bile 'sırtımızı Türkiye'ye, yüzümüzü kıbleye dönüyoruz' diyen mücahitlere sahip çıkmanın vaktidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkmen Köylerine Yönelik Kara Harekatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement