Türkmen Su Uçtu Şelalelerinde doyumsuz sonbahar manzarası - Son Dakika
Yaşam

Türkmen Su Uçtu Şelalelerinde doyumsuz sonbahar manzarası

Türkmen Su Uçtu Şelalelerinde doyumsuz sonbahar manzarası Manisa-İzmir sınırındaki Türkmen Su Uçtu Şelaleleri, el değmemiş doğası ve eşsiz renkleriyle ile görenleri hayran bırakıyor Manisa'nın Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesindeki Türkmen Mahallesi ile İzmir il sınırı arasında yer alan Türkmen...

07.11.2021 11:02  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmen Su Uçtu Şelalelerinde doyumsuz sonbahar manzarası

Manisa- İzmir sınırındaki Türkmen Su Uçtu Şelaleleri, el değmemiş doğası ve eşsiz renkleriyle ile görenleri hayran bırakıyor

MANİSA - Manisa'nın Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesindeki Türkmen Mahallesi ile İzmir il sınırı arasında yer alan Türkmen Su Uçtu Şelalelerinde sonbahar mevsimi, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Bitki örtüsünün rengarenk olduğu şelale, eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Manisa şehir merkezine 42 kilometre uzaklıkta, İzmir'in Aliağa ilçe sınırı ile Yunusemre ilçesinin Yuntdağı bölgesindeki Türkmen Mahallesi arasında bulunan; biri 10, diğeri ise 30 metre yüksekliğindeki şelaleler sonbahar mevsiminde de ziyaretçilerine tabloları aratmayan bir manzara yaşatıyor. Küçük şelaleden yaklaşık 25 dakika yürüme mesafesindeki büyük şelaleye ulaşım ise sarp kayaların arasından sağlanıyor. 10 metre yüksekliğinde şelaleye ulaşımın daha rahat olması nedeniyle vatandaşlar daha çok bu bölgeyi ziyaret ederken, doğada yürüyüş sporcuları ise zorlu parkurlarda 30 metre yüksekliğinde bulunan diğer şelaleye yürümeyi tercih ediyor. Her geçen gün daha da cazibe merkezi haline gelen şelale ve çevresi, sonbahar mevsimiyle birlikte ziyaretçilerini görsel bir şölenle karşılıyor.

Şelalelerin İzmir'in Aliağa ilçe sınırları içerisinde kaldığını ve geçtiğimiz yıl Aliağa Belediyesi ile görüşerek burada yapılacak olan çevre düzenlemesi ve sosyal tesisler konusunda katkı sunabileceklerini ilettiklerini söyleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, şelalelerin turizm merkezi olabileceğini ifade etti. Başka Çerçi, "Türkmen Şelalesi Manisa'nın Yunusemre ilçemiz ile İzmir'in Aliağa ilçemiz arasında kalan tarihi ve doğal bir güzellik. 3 tane burada yüksekten düşen ayrı ayrı şelale mevcut. Tam bir doğa harikası. Ancak şu an bulunduğumuz alttaki şelale ve diğer şelalelerin tamamı İzmir Aliağa ilçemizin sınırları içerisinde kalıyor. Araç park ettiğimiz otoparktan itibaren dereyi geçtik ve buraya kadar 300 metre yürüdük. Bu alanlar da dereden itibaren Aliağa ilçemizin sınırları içerisinde. Biz geçtiğimiz yıl Aliağa Belediyesimizle yaptığımız ön görüşmede Aliağa Belediyesinin buraya yaptığı güzel bir proje gördük. O projeye Yunusemre Belediyesince proje paydaşı olarak elimizden gelen desteği vereceğimizi söyledik. Tabi Aliağa ilçemiz sınırlarında olduğu için öncelikle İzmir ve Aliağa'nın buraya müdahil olması gerekiyor. Ancak ulaşım aksında Türkmen Mahallesi'nden bu yana olduğu için ulaşım da doğal olarak bizim sorumluluğumuzda. Yolu, otoparkı ve dereyi geçen ahşap köprüsü ve diğer çalışmaları biz Yunusemre Belediyesi olarak Manisa Valiliği yoluyla farklı katkıları verebiliriz" dedi.

"Bir turizm destinasyonu olarak Türkiye'nin gündemine girer diye düşünüyoruz"

Hem İzmirli vatandaşları hem de Manisalı vatandaşların kolayca ulaşması ve gelen misafirlerin sosyal ihtiyaçlarına yönelik yapılacak çalışmalara katkı sunacaklarını ifade eden Başkan Çerçi, "Burası, bu güzellikler Manisa'ya, İzmir'e Türkiye'ye açılsın, bütün insanlarımız kolayca buralara ulaşsın. Burada gelen misafirlerin sosyal ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapılırsa harika bir turizm destinasyonu olarak Manisa ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin gündemine girer diye düşünüyoruz. Hatta yerli turistin yanı sıra yabancı turistlere de bir müddet sonra buralar hizmet verebilir. Biz Yunusemre olarak Manisa olarak elimizden gelen desteği vereceğimizi ilettik. İki belediye olarak Aliağa ve Yunusemre ortak bir çalışma yaparsa hem Manisa Valiliğimiz hem İzmir Valiliğimiz gerekli katkıyı verecektir. Burası güzel bir turizm destinasyonu olarak, doğal güzellikleriyle beraber insanımızın hizmetine kazandırılmış olur" ifadelerini kullandı.

Türkmen Su Uçtu Şelalelerinde doyumsuz sonbahar manzarası
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Türkmen Su Uçtu Şelalelerinde doyumsuz sonbahar manzarası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.


Advertisement