Türkmenler, Kendilerinden "Vasiyetinde" Söz Eden Şehidi Andı - Son Dakika
Güncel

Türkmenler, Kendilerinden "Vasiyetinde" Söz Eden Şehidi Andı

KERKÜK (AA) Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için Kerkük'te dualar edildi.

24.01.2018 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KERKÜK (AA) Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD- YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan için Kerkük'te dualar edildi.

Devletin ailesine vereceği parayla Telafer'deki çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılmasını vasiyet eden şehit Özalkan Türkmenlerce anıldı.

Kerkük'teki Yahyava Kampı'nda yaşayan Telaferli göçmenler, şehit Özalkan'ın posterini taşıyarak, onun için saygı duruşunda bulundu. Telaferliler, Özalkan ve diğer şehitler için dualar etti.

Yahyava Kampı Sorumlusu Şuayip Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir Türk askerinin şehit olmadan önce Telafer için vasiyette bulunması, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu gösteriyor." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman tüm Iraklılar ve özellikle Türkmenlerin yanında olduğunu dile getiren Kasap, "Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları hiçbir zaman bizleri unutmadı. Şehitlerinin bile vasiyetinde bizi düşünmesi oldukça anlamlıdır." ifadelerini kullandı.

Türkmeneli Partisi Gençlik Teşkilatı Sorumlusu Ali Necmettin de "Zeytin Dalı Operasyonu'nun ilk şehidinin vasiyetinde bile Telafer'i düşünmesi bizi gururlandırmıştır." diye konuştu.

Şehit Özalkan'ın ismini ölümsüzleştireceklerini vurgulayan Necmettin, "Şehit olmadan önce bizi hatırlayan Özalkan'ın adı sadece okullarda değil kalplerimizde yaşayacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmenler, Kendilerinden 'Vasiyetinde' Söz Eden Şehidi Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement