Türkonfed 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi - Son Dakika
Güncel

Türkonfed 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi

Limak Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "İnanıyorum ki çok kısa bir zaman içerisinde cazibe merkezleri vasıtasıyla bu bölgemizin en büyük sorunu olan işsizlik sorununa projeler vasıtasıyla önemli ölçüde destek olacağız ve işsizlik oranını mümkün mertebe aşağı düşüreceğiz.

13.05.2017 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Limak Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "İnanıyorum ki çok kısa bir zaman içerisinde cazibe merkezleri vasıtasıyla bu bölgemizin en büyük sorunu olan işsizlik sorununa projeler vasıtasıyla önemli ölçüde destek olacağız ve işsizlik oranını mümkün mertebe aşağı düşüreceğiz." dedi.

Diyarbakır'da düzenlenecek olan Türk Girişimci ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 39'uncu Girişim ve İş Dünyası Konseyi kapsamında bir otelde düzenlenen etkinlikte katılımcılara gala yemeği verildi.

Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de en büyük baraj, otoyollar ve havalimanı yaptıklarını söyledi.

Şu anda 8 hidroelektrik santralleri olduğunu belirten Nihat Özdemir, bunların çoğunun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olduğunu bildirdi.

Özdemir, şöyle devam etti:

"Bizim hayatımız iş, Türkiye'de ve yurt dışında yatırım yaparak hayatımızı devam ettiriyoruz. 50 binin üzerinde çalışanımız var, istiyorum ki bu 60 bin olsun. Ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu benim için hepsinden farklıdır. Ergani Çimento Fabrikası'na geldiğim zaman duyduğum heyecanı Yusufeli Barajı'nda almıyorum. Bu topraklara başka bir duyguyla, hevesle iniyorum."

Cazibe Merkezleri Programı'nın çok güzel bir teşvik uygulaması olduğunu belirten Nihat Özdemir, çok uzun zamandır iş hayatı içerisinde böyle güzel, yatırımı destekleyici bir teşvik paketi görmediğini dile getirdi.

Teşvik paketine 23 ilde inanılmaz derecede bir müracaat olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları söyledi:

"Yaklaşık 100 milyarlık yatırım yapacak yatırımcı şu anda kararları beklemekte ve yatırımlar için elinden geleni yapmaktadır. Türkiye'nin bir nolu sorunu, işsizlik sorunudur. Bugün yüzde 12 civarında olan işsizlik, bizim bölgelere geldiğinizde bu rakam yüzde 20'lerin üzerinde. Bu bölgelerde genç nüfusun işsizliği Türkiye'nin sorunu olmaktadır."

Bu bölgelerde çok önemli işler olacağını kaydeden Nihat Özdemir, Cazibe Merkezleri Programı'nın kendilerine yatırımların yapılması için destek ve yardımda bulunduğunu anlattı.

Kısa sürede bölgedeki işsizlik sorunun önemli ölçüde azalacağını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"İnanıyorum ki çok kısa bir zaman içerisinde cazibe merkezleri vasıtasıyla bu bölgemizin en büyük sorunu olan işsizlik sorununa projeler vasıtasıyla önemli ölçüde destek olacağız ve işsizlik oranını mümkün mertebe aşağı düşüreceğiz. Bu bölgenin havasına, iklimine ve turizmine umutla bakmaktayız. Son 1-2 yıla kadar bu bölgenin insanı çok büyük sıkıntılar çekti. Terör dolayısıyla buraya yatırımcı arkadaşlarımız gelmediler, gelenler dikkatli geldiler. Ama görüyorum ki son bir yıldan bu yana devletimizin yaptığı çalışmalar neticesinde artık terör geride kaldı. Artık zaman yatırım, istihdam yaratma zamanı. İnşallah devletin bu çalışmalarına terörü önleme konusundaki bu gayretlerine, vatandaşlarımızın ulaştığı bu morale biz de yatırımcılar olarak destek olacağız. Yatırım yapacağız ve inşallah bu bölgenin bir numaralı sorunu olan istihdam sorununa çare olacağız."

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, TÜRKONFED Genel Başkanı Tarkan Kadooğlu, AK Parti ve CHP milletvekilleri, iş adamları ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkonfed 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement