Türkonfed Geleceğin Girişimcilerini İş Dünyasıyla Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Türkonfed Geleceğin Girişimcilerini İş Dünyasıyla Buluşturdu

Türkonfed Geleceğin Girişimcilerini İş Dünyasıyla Buluşturdu

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) gençleri girişime teşvik etmek üzere hayata geçirdiği "STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar" projesinin finali, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ev sahipliğinde düzenlenen kapanış toplantısı ile gerçekleşti.

09.08.2017 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) gençleri girişime teşvik etmek üzere hayata geçirdiği "STEM ile Girişimde Yeni Ufuklar" projesinin finali, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ev sahipliğinde düzenlenen kapanış toplantısı ile gerçekleşti. ABD İstanbul Konsolosluğu ve Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında; sunum becerileri, mühendislik, matematik, bilim ve teknoloji temelli girişimcilik eğitimi verilen 30 lise öğrencisi, geliştirdikleri fikirleri şirketler ve melek yatırımcılardan oluşan jüriye sundu.

Kadooğlu: "Projemizi Anadolu'ya da yaymayı planlıyoruz"

Türkiye'de yüzde 11.3 oranında olan işsizliğin genç nüfusta yüzde 24.5 seviyesine ulaştığını ifade eden TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, "İşsizlik Türkiye'nin kronik bir sorunu olmaya doğru giderken, özellikle genç işsizlikte ulaşılan son rakam ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında gençliğin dinamizmini yeterince kullanamadığımız gerçeğini ortaya koyuyor. Gençliğin kariyer umutları ile iş dünyasının gençlikten beklentilerini, genç işsizlik rakamlarının ortaya koyduğu gerçeği de iyi analiz ederek doğru politikalarla yönlendirmek önem kazanıyor. Dijital süreçlere hakim olan gençlerin, şirketleri dönüştürme kapasiteleri üzerine ülkeler, özellikle nitelikli insan kaynağı geliştirmek için önemli yatırımlar yapıyor. Eğitim özellikle mesleki formasyonu artıracak modeller ile desteklenirse, ülkemizin küresel rekabette lig atlayacağı bir gerçektir. Teori ile pratiğin dijital teknolojinin imkanlarıyla birleştirilmesi, özgüveni yüksek eğitimli ve kaliteli bir kuşağın yetiştirilmesi için hepimize önemli görevler düşüyor. TÜRKONFED olarak başlattığımız STEM projesi ile üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin geleceğinin emin ellerde olmasını istiyorsak, gençlerimizin fikirlerine, hayallerine ve beklentilerine uygun girişimci ekosistemini oluşturmamız önem kazanıyor. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz STEM ile Girişimcilikte Yeni Ufuklar Projesi ile liseli gençlerimizi girişimcilik kültürü ile tanıştırırken, çok değerli şirketlerin üst düzey yöneticileriyle melek yatırımcılara projeleri için destek arayacakları bir network de yaratmayı amaçlıyoruz Bu amaçla gelecek yıllarda projemizi Anadolu'ya yaymayı da planlıyoruz" dedi.

Öğrenciler iş dünyasını ilk elden tecrübe etme fırsatı buldu

Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden oluşan STEM; disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren bu 4 disiplinin birbirleriyle bütünleştirilmesini hedefleyen bir öğretim sistemi olarak öne çıkıyor. ABD Ankara Büyükelçiliği Küçük Ölçekli Hibe Programı tarafından finanse edilen ve Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, katılımcılara Temmuz ayı süresince "Genç Girişimciler Bilimle Geleceği Yakalıyor", "Teknoloji ile Dijital Çağın Girişimi", "Genç Yetenekler ve Sınır Tanımayan Meslekler" adlı girişimcilik eğitimleri verildi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında lise 3 ve 4. sınıfa başlayacak öğrencilerin katıldığı projenin kapanış toplantısında yatırımcılarla buluşan gençler, iş dünyasını yakından tanıma olanağına kavuştu. Proje boyunca teorik eğitimi saha gezileri ile pratiğe taşıma imkanı bulan öğrenciler, ileride projelerine nasıl destek bulacaklarını da öğrendiler.

(Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkonfed Geleceğin Girişimcilerini İş Dünyasıyla Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı
    15:59 Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, envanterindeki 1294 el yazması eseri dijital ortama aktararak hizmete sundu. Kütüphanede bulunan Arapça ve Farsça dillerindeki nadir eserler, Milli Kütüphane bünyesindeki Dijital Kütüphane aracılığıyla bilim dünyasının ve meraklıların erişimine açıldı. Kütüphane Müdürü Mehmet Meşe, bu dijitalleşme sayesinde araştırmacıların ve meraklıların bu önemli kaynaklara kolayca ulaşabileceğini belirtti.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini söyledi. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 yıl içinde Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.


Advertisement