Türkonfed Yönetim Kurulu Ankara'da Temaslarda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Türkonfed Yönetim Kurulu Ankara'da Temaslarda Bulundu

TÜRKONFED Heyeti iki gün süren görüşmeler kapsamında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile görüştü.

25.08.2017 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 Ağustos 2017- Türkiye'nin en büyük KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası örgütü TÜRKONFED'in Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu başkanlığındaki heyet, Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu.

Bölgelerarası gelir dağılımındaki eşitsizlikten iş dünyasında kadına, mesleki eğitimden KOBİ merkezli politikalara, yargı bağımsızlığı ve demokrasiden, Anadolu 4.0'a ve yerelden ulusala ve küresele uzanan yeni kalkınma modeli politika önerileri hakkında bakanlıklara bilgi vererek önerilerini paylaşan TÜRKONFED Heyeti, 2019'a kadar ekonomik ve yapısal reformlara ağırlık verilmesini talep etti.

BAKIM SİGORTASI VE KREŞ HİZMETLERİ ELE ALINDI

Ankara temaslarında ilk görüşmeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile gerçekleştiren heyet, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu'nun (TÜRKONFED İDK) çalışmaları hakkında bilgi aktardı. 2007 ve 2014 yıllarında hazırlanan "İş Dünyasında Kadın" raporlarında yer alan politika önerilerini hatırlatan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, 19 Ekim'de TÜRKONFED-UNDP ve UNWOMEN işbirliğiyle gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Kadın Zirvesi'nde lansmanı yapılacak 3. İş Dünyasında Kadın Raporu'nun ilk iki faz sonuçlarını da paylaştı.

TÜRKONFED İDK Başkan Yardımcısı Münevver Uğurlu, 2015 yılına kadar olan 5 yıllık dönemde yaklaşık 1 milyon kadının çocuk bakımı, yaklaşık 112 bin kadının ise yaşlı bakımı nedeniyle iş hayatını bıraktığının TÜRKONFED raporuyla tespit edildiğini belirtti. Kadınların sadece iş hayatına katılımı değil, iş hayatındaki kadınların da bakım sorumlulukları nedeniyle çalışmaktan vazgeçmeyecekleri bir sistemin oluşturulması gerektiğinin ifade edildiği görüşmede, kız çocuklarının okul terklerinin azaltılmasının yanı sıra meslek lisesi ve meslek yüksekokullarına devamlılıklarının sağlanmasının, kadınların emek piyasasında sahip oldukları beceri ve yeterlilikleri arttıracağına dikkat çekildi.

Görüşmede bakım sigortası, aile kreş fonu, kadınların eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, sosyal güvenliğe erişimleri, işverene ücret ve sigorta primi desteği ile kreş hizmetlerinin kalitesinin artırılması gibi konularda da görüş alışverişinde bulunuldu. Bakan Kaya da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yaptıkları projelerden bahsederken kız çocuklarına bakanlık olarak STEM eğitimleri vereceklerini, kız çocuklarının eğitim almasının önemli olduğunu, STK'larında özellikle kadın derneklerinin bakanlık çalışmalarına katkı yapmasını da beklediklerini aktardı.

YARGIDA KALİTE, HUKUK ve ADALET ELE ALINDI

TÜRKONFED Heyeti, ikinci görüşmeyi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile makamında yaptı. Görüşmede, yargı bağımsızlığı, küçük yatırımcının korunması ve fikri mülkiyet hakları gibi konularda Türkiye'nin diğer ülkelerin gerisinde kaldığına dikkat çekilirken, global rekabette yargıdaki kalitenin ekonomik olarak da geri dönüşünün önemine değinildi. Gelişmiş bir ekonomi için gelişmiş bir demokrasinin şart olduğunu dile getiren TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu, 2015 yılında referandum sürecinden çok önce hazırladıkları Yeni Anayasaya Doğru Raporu'nda ortaya koydukları politikaları da Bakan Gül'e aktardı. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin kurumsal ve zihinsel bir dönüşümle siyasi ve toplumsal olarak içselleştirilmesinin önemine değinilen görüşmede hayatın normal akışına dönülmesinin yerli ve yabancı yatırımcıların önünün açılması açısından önemli olduğuna değinildi.

Küresel rekabet endeksi sıralamasında 'Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması' endeksinde 74'üncü sırada bulunan Türkiye'nin, yabancı yatırımcı gözünde 'fikri hakların yeterince korunamadığı bir ülke' izlenimi yarattığına dikkat çekilen görüşmede, bu durumun Türkiye'ye teknoloji transferi ve yatırım yapılmasına engel teşkil ettiği belirtilerek iyileştirici adımlar konusunda öneriler sunuldu. Adalet Bakanı Gül ise, OHAL'in uygun şartlar oluştuğunda kısa sürede kaldırılacağını, yargının kendi işini yapmasına izin verilmesi gerektiğini, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin konuya yapıcı yaklaşımlar getirmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KALKINMADA YEREL DİNAMİKLER VE KOBİ'LERİN GÜCÜ

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile yapılan görüşmede, TÜRKONFED Heyeti, AB'nin "önce küçüğü düşün" ilkesinin Türkiye'de de tüm iş dünyası mevzuatında hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. KOBİ'lerin ortaklık haklarının korunacağı yasal altyapıların kurulması gerektiğine değinen TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu, Ar-Ge ve inovasyon desteği konusundaki reformların önemini vurguladı. Dünya Ekonomi Forumu'nun Global İnovasyon Endeksi çalışmasına göre Türkiye'nin diğer ülkelere kıyasla enflasyon ve tasarruf oranı göstergelerinde son sıralarda yer aldığına dikkat çeken Kadooğlu, iç tasarrufların artırılmasının rekabet gücünü destekleyeceğini de belirtti. TÜRKONFED'in hazırladığı Kent-Bölge Raporu'nun ortaya koyduğu yerel kalkınma modeli önerisini de aktaran Başkan Kadooğlu, "Türkiye'nin Kentlerinden Kentlerin Türkiyesi'ne" raporu ile TÜRKONFED olarak yerelden ulusala ve küresele uzanan sürdürülebilir kalkınmacı bir model yaratılabileceğini aktardı. Görüşmede ayrıca KOBİ'lerde Dönüşüm ve KOBİ'lerde Finansmana Erişim raporlarını da hatırlatan Kadooğlu, Türkiye'nin ve tek tek illerin rekabet güçlerinin arttırılması için gereken reformlara ilişkin politika önerilerini de paylaştı.

TÜRKONFED HEYETİ:

Tarkan Kadooğlu, (Yönetim Kurulu Başkanı), Ali Eroğlu (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Ali Tekin Çelik (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Süleyman Sönmez (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), İbrahim Yılmaz (Yönetim Kurulu Üyesi), Pelin Akın Özalp (Yönetim Kurulu Üyesi), Aydın Bandırma (Yönetim Kurulu Üyesi), Faruk Ekinci (Yönetim Kurulu Üyesi), Mehmet Salih Özen (Yönetim Kurulu Üyesi), İsmet Açıkgöz (Yönetim Kurulu Üyesi), Münevver Uğurlu (TÜRKONFED İDK Başkan Yardımcısı-SAMİKAD Başkanı), Yeşim Belli (Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği-ANGİKAD) Başkanı) Göknur Atalay (Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği-KAİSDER Başkanı), Meral Güler (Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesi– TÜKD Başkanı), Arda Batu (Genel Sekreter), Hayati Bakış (Genel Sekreter Yardımcısı), Serkan Özşölen (İÇASİFED Genel Koordinatörü)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkonfed Yönetim Kurulu Ankara'da Temaslarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı
    12:53 Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, motosikletle geldikleri otoparkta tekstil işiyle uğraşan M.A.Y'yi bacağından vurduktan sonra yayında bulunan 110 bin dolarını alıp kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma yürüttü. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ve saha çalışması yapan ekipler, olayda kullanılan motosikletin plakasını tespit etti. Motosikletin Eyüpsultan'dan çalındığını saptanırken, olayı gerçekleştiren şüphelilerin adres ve kimlikleri belirlendi. Polis ekipleri, İstanbul ve Sakarya'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 5 şüpheliyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.

  • Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı
    12:50 Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı

    Mersin'in Silifke ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, fren yerine gaza basılması sonucu bijuteri dükkanına daldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde ve araçta maddi hasar meydana geldi. Olay anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı
    12:49 Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kenti içinde dedektörle arama yaptığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda 144 sikke ile 8 tarihi obje ele geçirildi. Jandarma tarafından yapılan işlemler devam ediyor.

  • Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak
    12:49 Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak

    Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, ülkesinin bu yıl Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) faaliyetlerine 30 milyon avro katkı sağlayacağını bildirdi. Fransa, İsrail makamlarının UNRWA'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştırmasını yasaklamasını eleştirerek, bölgede açlıktan ölen siviller olduğuna dikkat çekti ve İsrail'in bu kararını gözden geçirmesini istedi. Fransa'nın UNRWA'ya yapacağı katkılarla, Ajans'ın görevlerini yerine getirdiğine dair koşulların oluştuğunu vurgulayan Lemoine, BMGK'nın 2728 sayılı kararının uygulanmasını talep etti.

  • Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    12:47 Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı
    12:45 Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 4 maden ocağı, yapılan çalışmalar sonucunda kapatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, ocaklarda el arabası, kürek ve 40 metre ray ele geçirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edilen ocaklar, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen malzemelerle birlikte orman sınırları içerisinde yer alıyordu.

  • Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek
    12:44 Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak biliniyor. Küçük Yıldız çöreği, kalitesi ve tarihiyle Van kahvaltısının vazgeçilmezi haline gelmiştir.

  • Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu
    12:43 Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu

    Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Çepni Mahallesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.


Advertisement