Türksoy'dan Azerbaycan'da Konserler - Son Dakika
Güncel

Türksoy'dan Azerbaycan'da Konserler

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) 2016 yılında kurulan en yeni topluluğu, "Türk Dünyası Halk Çalgıları Orkestrası" Azerbaycan'da konserler verdi.

01.07.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) 2016 yılında kurulan en yeni topluluğu, "Türk Dünyası Halk Çalgıları Orkestrası" Azerbaycan'da konserler verdi.

Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 25. yılı vesilesiyle Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRKSOY'un ortak düzenlediği "Türk Dünyası İnce Sanat Ustaları" isimli konserlerde Türk cumhuriyetlerinin dört bir yanından sanatçılar sahne aldı.

Başkent Bakü'de Azerbaycan Filarmonisinde 25 Haziran'da gerçekleştirilen ilk konsere Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Garayev'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Orkestra, Azerbaycan'daki ikinci konserini ise 27 Haziran'da 2016 Türk Dünyası Kültür Başkenti Şeki şehrinde verdi.

7. Uluslararası İpekyolu Müzik Festivali'nin açılışında sahne alan orkestrada Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ,Türkiye, Rusya Federasyonu'nun özerk bölgelerinden Başkurdistan, Saha (Yakutistan), Moldova'nın Gagavuz Yeri ve Moğolistan'dan sanatçılar yer aldı.

Orkestrada şef olarak Azerbaycan'dan Ağaverdi Paşayev, Kazakistan'dan ise Marat Zhalbirov görev yaptı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Dünyası Halk Çalgıları Orkestrası'nın dünyanın farklı bölgelerine yayılan Türk medeniyeti içinde özenle korunarak bugünlere ulaşmış müzik kültürünün eşsiz enstrümanlarını gelecek nesillere aktarılması amacıyla oluşturulmuş özel bir topluluk olduğunu söyledi.

Sanatçıların Türk müzik eserlerinin ve çalgılarının tüm dünyada tanınması için konserler vermeye başladığını belirten Kaseinov, onların büyük beğeni kazandığını kaydetti. Kaseinov, "Bu özel orkestra ile birlikte gerek TÜRKSOY üyesi ülkelerde gerekse Avrupa ve Amerika kıtasında konserler gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. İnanıyorum ki kısa zamanda tüm dünyada tanınan ve övgüyle bahsedilen bir topluluk olarak anılacaklardır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türksoy'dan Azerbaycan'da Konserler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement