Türkü Paşa" Raci Alkır Ölümünün 5. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Türkü Paşa" Raci Alkır Ölümünün 5. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

Türkü Paşa" Raci Alkır Ölümünün 5. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

Aspesdos antik kentinde mikrofonsuz konser veren ’Tatyan baba’ ve ‘Türkü Paşa’ olarak tanınan TRT Halk Müziği Sanatçısı Raci Alkır, ölümünün 5’nci yıl dönümünde Ailesi, TRT çalışanları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

16.12.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aspesdos antik kentinde mikrofonsuz konser veren 'Tatyan baba' ve 'Türkü Paşa' olarak tanınan TRT Halk Müziği Sanatçısı Raci Alkır, ölümünün 5'nci yıl dönümünde Ailesi, TRT çalışanları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Anma törenine Raci Alkır'ın oğlu Vahit Alkır, kızları Nesrin Alkır, Kadriye Alkır Çapan, Şenay Alkır Sürbahanlı, gelini Sebile Alkır ve TRT çalışanları katıldı.

Alkır'ın mezarı başında duaların okunması sırasında yakınları gözyaşlarını tutamadı.

RACİ ALKIR KİMDİR?

Raci Alkır 1933 yılında Erzurum'da doğdu. Asıl mesleği terzilik olan Alkır, müzik yaşamına 1955 yılında Erzurum Halk Oyunları Halk Türküleri Derneğinde başladı. 1971 yılında TRT Erzurum Radyosu Halk Müziği Korosuna girerek müzikte profesyonelliğe adım attı. Özellikle Erzurum türkülerine getirdiği yorumuyla dikkatleri üstüne çekti. Taytan Baba ve Türkü Paşası diye anılan Alkır'ın Türk Halk Müziği repertuarına 80 yakın eser kazandırdı. Aspendos da dinleyicilerine mikrofonsuz konser veren Alkır'ın ünü kısa sürede Türkiye'ye yayıldı. Aktif müzik yaşamına 1980 yılında veda eden Raci Alkır'ın derlediği türküler Klasikler adı altında CD de toplandı.

ALKIR'IN UNUTULMAZ ESERLERİ

'Dün gece yar hanesinde', 'Aya Bak Nice Gider', 'Beni Sorma Bana Ben Ben Değilem', 'Bir Postan Ektim Pazı', 'Bülbül bağa girip yapmış yuvayı', 'Can bula cananını', 'Erzurum Kilidi Mülk-i İslam'ın','Göç göç oldu, göçler yolu düzildi','Hani Yaylam Hani Senin Ezelin', 'Kadem Bastı Gönül Tahdı (divan)', 'Seyreyle Güzel Kudreti Mevla Neler Eylerim Kilidi Mülk-i İslam'ın', 'Tutam Yar Elinden Tutam', 'Vardım Eşiğine Yüzümü Sürdüm' - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkü Paşa' Raci Alkır Ölümünün 5. Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement