Türküler İki Kuşağın Da Dilinde - Son Dakika
Güncel

Türküler İki Kuşağın Da Dilinde

Türküler İki Kuşağın Da Dilinde

Esenler'de torunlar, ninelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. İki kuşak birlikte türküler söyleyip gönüllerince eğlendi.

08.03.2017 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Dede Torun Yaşam Merkezi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir program düzenlendi. Sadece dedelerin değil ninelerin de torunlarıyla keyifli vakit geçirdikleri merkezde düzenlenen bu özel günde, filizler ve çınarlar neşeli dakikalar yaşadılar.

Programda Esenler Sanat Evi (ESEV) Türk Halk Müziği ekibi, Türkiye'nin dört bir yanından çalıp söyledikleri türkülerle kadınlara keyifli bir gün yaşattı. "Mihriban"dan "Gesi Bağları"na, "Allı Turnam"dan "Ankara'nın Bağları"na kadar sevilen çok sayıda türküyü okudular. Nineler ve torunları da türkülere hep bir ağızdan eşlik ettiler.
Programda, torunlar da ninelerine şiirler okuyup şarkılar söylediler. İki kuşağın bir arada gönüllerince eğlendiği programın sonunda torunlar, ninelerine karanfil dağıttılar.

KADIN DOĞUM'DA KADINLAR GÜNÜ

7 Mart 2014'te hizmet vermeye başlayan Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi de ikinci kuruluş
yıldönümü ve Kadınlar Günü münasebetiyle bir program düzenledi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun da katıldığı programda ESEV Türk Halk Müziği ekibi, kadınlar için türküler söyledi. Hastaneye gelen kadınlar da okunan türkülerle moral buldular.

BU HASTANEDE HAYIRLI EVLATLAR DOĞSUN

Esenlerli kadınlarla bir araya gelen Başkan Göksu, "Büyük emekler sonucu açılan bu hastanemizde doğan ve şifa bulan çocuklarımız diliyorum, vatanına, milletine hayırlı evlatlar olacaklar. Anne, çocuğun ilk öğretmenidir. Esenlerli kadınlarımız, annelerimiz çocuklarına her zaman örnek olacaklar ve ülkesine bağlı evlatlar yetiştirecekler inşallah" diye konuştu. Göksu, programa katılan tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türküler İki Kuşağın Da Dilinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement