Türküleri Deprem Şehidi Öğretmenler İçin Söylediler - Son Dakika
Yerel

Türküleri Deprem Şehidi Öğretmenler İçin Söylediler

Kocaeli'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende müzik öğretmenleri ve öğrenciler, türkülerini Van depreminde yaşamını yitiren öğretmenler anısına seslendirdi.

25.11.2011 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende müzik öğretmenleri ve öğrenciler, türkülerini Van depreminde yaşamını yitiren öğretmenler anısına seslendirdi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü töreni kapsamında Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ile bazı öğretmenler, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki tören ise şehit öğretmenler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Buradaki törende, müzik öğretmeni Ömer Kiremitçi, Van'daki depremde ölen öğretmenler anısına, bestesini Mazlum Çimen'in yaptığı "Kalanların Ardından" adlı türküyü seslendirdi.

Daha sonra, müzik öğretmenleri Ayşe Şahin, Murat Kiremitçi, Serdar Yalçın, Ali Yıldız, Metin Efe ve Muharrem Ersen, çeşitli türküleri şehit öğretmenler için söyledi.

Öğretmenlerin başarısının, milletin başarısı anlamına geldiğini belirten Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Bir milletin geleceğini inşa etmek rastgele yapılacak bir iş değildir. Mutlaka nakış nakış, her çocuğu işlemek, kültürümüzü, inancımızı, geleceğe olan bakışımızı onlara anlatmak kolay bir iş değildir" diye konuştu.

"Geleceğimizi, milletimizin ve devletimizin geleceğini inşa ederken öğretmenlerimize büyük iş düşüyor" diyen Topaca, şöyle devam etti:

"Şu anda millet olarak bazı sıkıntılar yaşıyorsak, aramızdaki birliği, beraberliği, dayanışmayı, kaynaşmayı tam olarak sağlayamıyorsak yine de burada başvuracağımız en önemli kişiler öğretmenlerimizdir. Çocuklarımıza, yeni yetişen nesle birlikte yaşamanın, birlikte hareket etmenin, aynı amaca yönelmenin, aynı devletin etrafında birleşmenin kıymetini, ancak öğretmenlerimizle anlatabiliriz. Bir milletin geleceğinin aydınlık olması, refahının artması ancak okul ve öğretmenlerden geçiyor. Bu sebeple artık bütçelerde en büyük pay eğitime ayrılıyor."

Vali Topaca, Van'daki depremde yaşamını yitiren öğretmenlere de Allah'tan rahmet diledi.

Topaca, konuşmaların ardından uzun yıllar hizmet sunan 12 öğretmene hizmet şeref belgesi ile gül verdi. Daha sonra aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

Aday öğretmenler, yemin etmek üzere sahneye ellerinde şehit öğretmenleri simgeleyen küçük led lambalarla çıktı, öğretmen adayları lambaları, üzerinde Türk bayrağı olan Türkiye haritasına astı.

Tören, şehit öğretmenler anısına hazırlanan slayt gösterileri, şiir dinletileri ve dans gösterileriyle sona erdi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türküleri Deprem Şehidi Öğretmenler İçin Söylediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement