Türküsev, Gençlere Medyayı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Türküsev, Gençlere Medyayı Anlattı

Türküsev, Gençlere Medyayı Anlattı

İletişim Uzmanı-Yazar Sevda Türküsev, Şanlıurfa'da düzenlenen 'Medya ve Gençlik' adlı konferansta gençlere televizyon kültürünü anlattı.

25.02.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi Bilişim Kulübü öncülüğünde 'Medya ve Gençlik' adı altında konferans gerçekleştirildi.

Osmanbey Kampüsü Mühendislik Fakültesi Anfi Salonunda düzenlenen konferansa İletişim Uzmanı-Yazar Sevda Türküsev 'in konuşmacı olarak katıldı. Düzenlenen konferansa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Buluşmada sosyal medyanın zararları ve insan hayatına etkilerini anlatan İletişim Uzmanı-Yazar Sevda Türküsev "Televizyonda diziler aracılığıyla ve ya reklamlar üzerinden kötü olan şeyleri iyiymiş gibi gösteriyorlar. Aile yapısını bozmak için algı operasyonu yapılıyor. Bunu da en çok kadınlar ve çocukları kullanarak yapıyorlar. Aile yapımızı sağlamlaştırmadan yeni nesilden bir şey bekleyemeyiz. Diziler ve sosyal medyanın yönlendirmeleri ile çocuklar ailelerini yönetmeye başladı" dedi.

'MEDYA YOZLAŞTIRIYOR'

Sunumunda ayrıca genç kızlara da tavsiyelerde bulunan Sevda Türküsev; "Genç kızlarımız okuyup, öğrenmediği için dizilere özenerek, zengin çocukları fakir kızlar için bayılıyor zannediyor. Hayat, haddini bilmek ve bedel ödemekten ibarettir. Algı operasyonu dediğimiz şey çikolata reklamında bile var. Sosyal medya ile toplumu yıpratıyorlar, toplumun zihnini bulandırıyorlar. Görsel medya ile zihnimizi esir alıyorlar. Dünyanın birçok ülkesinde televizyon, iletişim aracı olarak anlatılır, bizde ise eğlence aracı olarak görülüyor. Beynimizi sosyal medyada televizyon karşısında yıpratıyoruz, oysaki beynimizi beslemezsek sadece kitap okuyup diploma almakla olmuyor, kendimizi sosyal medyanın tehlikelerinden korumamız gerekiyor" diye konuştu.

Konferans İletişim Uzmanı-Yazar Sevda Türküsev'in öğrencilere kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Türküsev, Gençlere Medyayı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement