Turqualıty, 51 Markayı Kapsama Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Turqualıty, 51 Markayı Kapsama Aldı

Dünyanın Devlet Destekli İlk ve Tek Markalaşma Programı Turqualıty Destek Programı, İstikbal, Bellona, Kalebodur, Çanakkale Seramik ve Lassa Markalarını da Kapsamına Aldı.

28.02.2008 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY Destek Programı, İstikbal, Bellona, Kalebodur, Çanakkale Seramik ve Lassa markalarını da kapsamına aldı.

TURQUALITY'den yapılan açıklamaya göre, dayanıklı tüketim ürünlerinden hazır giyime, mücevherden endüstriyel makineye, hızlı tüketim ürünlerinden otomotiv sektörüne kadar geniş bir yelpazede destek sağlayan program dahilindeki marka sayısı 51'e yükseldi. Her biri sektörünün önde gelen markalarından olan İstikbal, Bellona, Kalebodur, Çanakkale Seramik ve Lassa da program kapsamına alındı.

Firmalara global markalaşma süreçlerinde finansal desteğin yanında, eğitim ve stratejik danışmanlığın da verildiği destek programı çerçevesinde, firmaların yurtdışı markalaşmaya yönelik harcamalarının yüzde 50'si, üst limit olmaksızın TURQUALITY tarafından desteklenecek.

İstikbal ve Bellona'nın yurtdışı faaliyetlerini yürüten Boydak Dış Ticaret'in Genel Müdürü Murat Bozdağ, TURQUALITY'nin Türk sanayisi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. İstikbal ve Bellona ile yurtdışında 85 farklı ülkede, 180 mağaza ve 5 bine yakın farklı satış noktasıyla tüketiciye ulaştıklarını ifade eden Bozdağ, "TURQUALITY ile yurtdışında sahip olduğumuz güçlü konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Türkiye'nin yurtdışındaki itibarı açısından Türk markaları oluşturmak şarttır çünkü ülkeler artık sahip oldukları markalar ile zihinlerde canlanıyor. Biz de Bellona ve İstikbal ile Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için TURQUALITY ile belirlenecek rotayı uygulayacağız" dedi.

Çanakkale Seramik ve Kalebodur'un program kapsamına alınmasına ilişkin açıklama yapan Kale Seramik Satış ve Pazarlama Genel Koordinatörü Bahadır Kayan ise, "Tek bir alanda üretim yapan dünyanın en büyük üretim tesislerine sahip olan markalarımız, halen 5 kıtada 60 değişik ülkeye yıllık 20 milyon metrekareye yaklaşan ihracat gerçekleştiriyor. Yurtiçindeki liderliğimizi dünyaya taşıma konusundaki çalışmalarımız TURQUALITY sayesinde daha büyük bir ivme ile devam edecek" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ilk yerli lastik üreticisi Lassa'nın TURQUALITY kapsamına alınmasıyla ilgili açıklama yapan Brisa Genel Müdürü Bülent Savaş da, "Bir Türk markası olarak global marka olma sürecinde bize destek olacağını düşündüğümüz TURQUALITY programına dahil olmaktan dolayı çok memnunuz" diye konuştu.

İzmit Fabrikası'nda üretilen Lassa markalı lastiklerin başta AB ülkeleri olmak üzere dünya çapında 48 ülkede satıldığına dikkat çeken Savaş, yurtdışı Lassa satış ağını dünyanın her yerinde daha da genişletmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

(CY-CY-GS-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Turqualıty, 51 Markayı Kapsama Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement