Türsab Başkanı Başaran Ulusoy Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türsab Başkanı Başaran Ulusoy Açıklaması

Türsab Başkanı Başaran Ulusoy Açıklaması

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Fransa’da ölenler için Fransa marşını söyleyenler, Ankara’da 102 kişi öldüğünde İstiklal Marşı’nı söylemiyorsa bunu kınarım" dedi.

18.11.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, " Fransa'da ölenler için Fransa marşını söyleyenler, Ankara'da 102 kişi öldüğünde İstiklal Marşı'nı söylemiyorsa bunu kınarım" dedi.

Yalova ve Bursa'd ki turizmcilerle birlikte 2-3 Aralık tarihleri arasında Kuveyt, Katar ve Dubai'ye gerçekleştirilecek çıkartma öncesinde Yalova'ya gelerek Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan'la görüşen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Paris'te yaşanan terör saldırılarına yönelik açıklamalarda bulundu. Avrupa ülkelerinin Paris'te yaşanan saldır sonrasında bir kaç sene kendisine gelemeyeceğini ve sadece Avrupa ülkeleri içerisinde seyahatler yapacağını vurgulayan Ulusoy, "Artık Avrupa kendi içerisinde gezmeye başlayacak. Bu saldırılar nedeniyle bir kaç sene kendisine gelemez. Yurt dışına değil, Avrupa içindeki ülkelere seyahatler gerçekleştirecekler. Onlar Antalya'ya gelmeyecek biz de Paris'e gitmeyeceğiz. Bizde İzmir'e Antalya'ya gideceğiz. Dolayısıyla bizim hedef pazarlarımızdan birisi Ortadoğu ülkeleri. Küresel ısınmaya bağlı iklim şartları da bu bölgenin değerini çok arttıracak. Tahrip olmamış ağacı kesilmemiş bir Yalova her zaman tercih edilecektir. Yalova'nın ve Bursa'nın Ortadoğu'da oturmuş bir ismi vardır. Dolayısıyla bu iki kentin birlikte hareket etmesi çok önemlidir. Bizim tertiplediğimiz 3 ülkeyi kapsayan bu çıkartmayı yapacak heyette Bursa ve Yalova'dan da temsilciler yer alacak. Yalova'nın bu anlamda daha fazla turist alması için biz de bundan sonra çaba harcayacağız. Umarım Yalova doğa ve çevreye zarar vermeden gelişimini sürdürür. Kaz Dağları ve Yalova Samanlı Dağları ile Yaylaları bizim oksijen çadırımız buralara ihtiyacımız var" diye konuştu.

Paris'teki terör saldırıları neticesinde bir çok ülkede Fransa Milli Marşı'nın okunmasını takdir ettiklerini, ancak Ankara'da yaşanan patlamada 102 Türk hayatını kaybettiğinde aynı duyarlılığı göstermeyenleri de kınadığını söyleyen Ulusoy, "Fransa'da yaşanan terör saldırılarından ötürü 2016 yılı turist rakamlarına yönelik öngörülerimizi revize ettik. Avrupa'da değişen şartlar ve değişen siyasi atmosfer yaşanan terör saldırılarından dolayı bile kendi ülkesinde bile gezmekten korkan bir Avrupa ile karşı karşıyayız. Bu konuda ki tek endişem Avrupa'nın İslamafobi potasına Türkleri de almasıdır. Biz bunları hak etmiyoruz. Teröre karşı duyarlık ülkeye göre fark yaratmamalı. Eğer İngilizler, Fransızların milli marşını söyleyebiliyorsa bunu kutlarım. Ama benim Ankara'da 102 vatandaşım öldüğünde benim İstiklal Marşımı da söylemiyorsa bunu da şiddetle kınarım. Ankara'da ölenler, Suruç'ta ölenler, Bağdat'ta ölenler insan değil mi" şeklinde konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türsab Başkanı Başaran Ulusoy Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement