Türyak'tan Yeşilçam'ın Ünlü İsimlerine Özel Ödül - Son Dakika
Güncel

Türyak'tan Yeşilçam'ın Ünlü İsimlerine Özel Ödül

Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından verilen "Örnek Kıdemli Sanatçı" ödülüne bu yıl Yeşilçam'ın ünlü isimleri Türkan Şoray, Filiz Akın, Ediz Hun ve Göksel Arsoy layık görüldü.

10.09.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ECENUR ÇOLAK - Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından verilen "Örnek Kıdemli Sanatçı" ödülüne bu yıl Yeşilçam'ın ünlü isimleri Türkan Şoray, Filiz Akın, Ediz Hun ve Göksel Arsoy layık görüldü.

Yurtiçinde 29 büyükşehir belediyesi ile sivil toplum kuruluşlarının, yurtdışında ise Dışişleri Bakanlığı'nın 14 ülkede seçtiği toplam 67 kişiye, TÜRYAK tarafından "Örnek Kıdemli Vatandaş Ödülü" verilecek.

TÜRYAK Koordinatörü Nilşen Ar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ekim'de yapılacak ödül törenine yurtiçi ve dışından katılım olacağını belirterek, ödüllerin, 60 yaşın üstünde hala çalışan ve topluma yararı dokunan kişilere verildiğini ifade etti.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nezih Orhon'un moderatörlüğünde, 30 Eylül'de, ödül kazananları üniversite öğrencileriyle buluşturan bir çalıştay düzenleneceğini de kaydeden Ar, çalıştayın daha sonra raporlaştırılacağını ve ödül töreninde kitapçık halinde dağıtılacağını aktardı.

Ödüle layık görülen Yeşilçam'ın "altın çocuk" lakaplı sanatçısı Göksel Arsoy, Yeşilçam'ın dört sanatçısının TÜRYAK ödülüne layık görülmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Onları kutluyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Çok güzel bir düşünüş ve hareket. Bu seçime çok mutlu olduğumu söylemek isterim." dedi.

Bir yıldır otobiyografisi üzerinde çalıştığına işaret eden Arsoy, "Benim hayat hikayem çok enteresan. Çok büyük hatıralar ve derslerle dolu çünkü benim bir sinema hayatım bir de sahne hayatım var. 16 sene de sahnede kaldım. Türk Sanat Müziği söylüyordum. Rahmetli amcam bestekar Yesari Asım Arsoy'un bende çok büyük hakkı var. Beni yetiştiren ve takdim eden insandır. Bu arada bana çok güzel şeyler öğretmiştir. Her şeyden evvel kendine ve topluma saygıyı öğretmiştir. Bu çok önemli bir şey. Onun için ona minnettarım. Bu vesileyle Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

Çayırlı: "Türk gençliğine her zaman inandım"

"Örnek Kıdemli Vatandaş" seçilenlerden Türk Sanat Müziği sanatçısı İnci Çayırlı da yaptığı açıklamada, "Türk gençliğine her zaman inandım zaten. Bütün dileğim başarılı ve mutlu olmaları, vatanlarına sadık olarak yaşamaları, vatanımızın, topraklarımızın değerini bilmeleri ve Ata'ya saygılarının devam etmesi." ifadelerini kullandı.

İzmir'i Sevenler Platformu ile İzmir İl Fakirlerine Yardım Derneği Başkanı Mustafa Sancar Maruflu, 14 yaşından beri STK'nın içinde faaliyetlerde bulunduğunu kaydederek, ihtiyaç sahipleri ve engelli vatandaşların yanında yer alma gayreti içinde olduğunu söyledi.

Sağlık problemleri yaşamasına rağmen hizmete devam edeceğinin altını çizen Maruflu, Ramazan Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 17 ton yardım maddesi dağıttıklarını söyleyerek, Kurban Bayramı için de benzer bir çalışma yapacaklarını anlattı.

Cemiyetin kurallarına uyan, örf, adet ve gelenekleri yaşatan, herkese saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinden bakarak ayrım gözetmeyen bir kişi olduğunu vurgulayan Maruflu, "Her dinden ve mezhepten dostlarım var, ayrılık ve ayrışma yok. İnsanlarla daima dayanışma, birlik ve beraberlik içindeyim. El eleyiz. Barış ve huzur içinde bir toplumun özlemindeyim. Demokrasiye saygılıyım." değerlendirmesinde bulundu.

Taneli: "Özveriyle çalışmak lazım"

Prof. Dr. Bilgen Taneli de eşi Prof. Dr. Suna Taneli ile bu ödülü beklemediklerini ancak çok memnun olduklarını belirtti.

Uzun yıllardır içinde bulundukları topluma yardım etmeye çalıştıklarını vurgulayan Taneli, Almanya'da yaklaşık 10 yıl Göttingen Üniversitesi'nde çalıştıktan sonra Türkiye'ye döndüklerini, kendisinin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim dalını, eşinin ise Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim dalını kurduğunu söyledi.

Eşi ile "aktif emekli" olduklarını ifade eden Taneli, şunları kaydetti:

"Ben ülkesini seven bir kişi olarak, Alman vatandaşlığına geçmek için çok sayıda kişinin uğraştığı bir dönemde, bize gelen bu teklifi reddettim ve 'Kendi ülkeme yararlı olmak istiyorum' dedim. Üniversitedeki bölüm direktörünün, 'Orada bu imkanları nereden bulacaksınız?' demesine rağmen teşekkür ettim kendisine. Yani özveriyle çalışmak lazım. Parayı hiçbir zaman ön planda tutmadım. Büyük bir özveriyle topluma yardımcı olmaya çalışıyorum. Örneğin, Türkiye Alzheimer Derneği'nin kurucu üyelerinden biriyim. Derneğin Bursa şubesinin kurucusu ve başkanıyım. Yıllardır bunu topluma tanıtmak için çalışıyorum."

Prof. Dr. Suna Taneli ise çocukluğundan itibaren paylaşmaya, sevgiye ve doğaya önem verdiğinin altını çizdi.

Yaşlılık haklarının savunuculuğunu 2003'ten beri yapan dernek, 2007'den bu yana her sene "Örnek Kıdemli Vatandaş" seçimi gerçekleştiriyor ve bu çerçevede, toplumdaki yaşlılarla ilgili farkındalık ile nesiller arası dayanışmayı artırmak amacıyla ödül törenleri düzenliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türyak'tan Yeşilçam'ın Ünlü İsimlerine Özel Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement