Tüseb Aziz Sancar Bilim ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Genel

Tüseb Aziz Sancar Bilim ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

TÜSEB Aziz Sancar Bilim ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu Doktorlar ödülleri Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın elinden aldıİSTANBUL - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TÜSEB Aziz Sancar Bilim ve Teşvik Ödülleri, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın da katıldığı törenle sahiplerini buldu.

28.10.2017 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜSEB Aziz Sancar Bilim ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu

Doktorlar ödülleri Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın elinden aldı

İSTANBUL - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TÜSEB Aziz Sancar Bilim ve Teşvik Ödülleri, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın da katıldığı törenle sahiplerini buldu. Tıp alanında yaptıkları önemli araştırma ve çalışmalarla dikkat çeken 6 doktor ödüllerini bakan Demircan'ın elinden aldı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve çok sayıda sağlık Bakanlığı müsteşarı ile doktorun katıldığı törende açılış konuşmasını TÜSEB Başkanı Fahrettin Keleştemur yaptı. Keleştemur, Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar'ın, törene telekonferans sistemiyle bağlanmak istediğini ancak Türkçesinin yetersiz kalacağından endişelenmesi sebebiyle yazılı mesaj gönderdiğini belirterek Sancar'ın mesajını okudu.

Keleştemur'un ardından konuşma yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye'nin yetişmiş insanlara ihtiyacı olduğunu belirterek, "Türkiye, kendi dışındaki Türk kardeşleri ve kendi içinde yetiştirip dünyaya gönderdiği insanlarıyla burada tekrar bir araya geliyor. Hepimiz Türkiye'ye ve insanlığa borcu olan insanlarız. Bu borcu elbette ödeyeceğiz. Türkiye'nin yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Bu noktada hiçbir zaman bağımızı kesmeyeceğiz. Türkiye dışındaki kardeşlerimizin de buraya gelip bu çalışmalarımıza katılması bize bizim dünyamızın coğrafyayı aştığını bize gösteriyor" dedi.

"Ayağımız bilgi üretiminden koptuğumuz yerde takıldı" diyen Demircan, "Yeniden gücümüzü toparlama dönemindeyiz. Bunun da en önemli adımın atılacağı yer bilgi üretimine katılmaktır. Aziz Sancar hoca gibi yolda önemli işaret ışıkları yanacak. Yolumuzu onların gösterdiği istikamette daha hızlı şekilde kat edeceğiz. Bugün bu ödülü Aziz Sancar hocamız adına vermek benim için onur ve gurur meselesidir" diye konuştu. TÜSEB'i büyük bir amaçla kurduklarını kaydeden bakan Demircan, "Türkiye'de artık sağlık diğer araştırma kuruluşlarının altında bir branş olmaktan çıkmalı, sağlığın TÜBİTAK'ın yerine geçecek bir kuruluş olarak gelişmesini arzu ederek kurduk" dedi.

Prof. Dr. Engin Umut Akkaya kimya alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle Bilim Ödülü'ne layık görüldü. Doçent Doktor Oktay Algın Santral Sinir Sistemi hastalıklarında yeni bir çekim protokolünü veya yaklaşımını tıp literatürüne kazandırdığı, Yrd. Doç Dr. Deniz Atasoy ile Doç Dr. Serdar Durdağı fizyoloji, Doç. Dr. Özgür Şahin ve Doç. Dr. Pınar Yılgör Huri ise kanser alanında yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşvik ödülü kazandı.

Bakan Demircan, konuşmasının ardından 6 doktora ödüllerini takdim etti. Ödüllerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekildi.

Tüseb Aziz Sancar Bilim ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Tüseb Aziz Sancar Bilim ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement