TÜSİAD Başkanı CFO Summit'te konuştu - Son Dakika
Güncel

TÜSİAD Başkanı CFO Summit'te konuştu

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin finans departmanlarını yöneten CFO'lar, Data Expert ve Fortune Türkiye işbirliği kapsamında BMI organizasyonunda bir araya geldi.

19.02.2016 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes'in açılış konuşması ile başlayan Zirve'de, IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Srikant Seshadri, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Nas, KPMG Türkiye Başkanı Ferruh Tunç, Turkven Private Equity Direktörü Ali Nalbantoğlu ve daha birçok önemli isim günümüz iş dünyası hakkında konuşmalarını yaptı.

BMI (Business Management Institute) organizasyonu, Data Expert ve Fortune Türkiye işbirliğiyle bugün düzenlenen CFO Summit 2016'nın açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes önemli mesajlar verdi.

Cansen Başaran Symes: "CFO'ların örgütlenme içerisinde olması gerekir"

CFO 2016 zirvesinin açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Türkiye'nin en etkin CFO'larının buluştuğu CFO Summit'te, özellikle CFO'lar için profesyonel örgütlenme ihtiyacına değinerek, "Bu platformlar CFO'ları bir araya getirerek sektörün ihtiyaç duyduğu güçlü örgütlenmeler yaratacaktır. Özellikle küresel ölçekte finansal anlamda hassas zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde, ülkemizdeki şirketlerin geleceğini şekillendiren CFO'ların örgütlenme içerisinde olmasına ihtiyaç var" dedi. Günümüzde şirketlerin artık kar amaçlı kurumlar olmaktan çok, sorumluluk sahibi kurumlar olmasının önemini vurgulayan Symes, iş süreçlerinin dijitalleşme trendinden bahsederek, CFO'lara 'Bu yeni dünya için hazır mıyız?' sorusunu yöneltti.

Erdal Bahçıvan: "Üretim dünyası ile finans dünyası arasında kopukluk var"

TUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes'in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüde yerini alan İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise konuşmasında, üretim dünyası ile finans dünyası arasındaki kopukluğa değinerek; "Türkiye olarak üretim ekonomisine geçmeli, finansal kapitalizmden vazgeçmeliyiz. Finansal piyasalar, üretim ekonomisine kaynak aktarmalı. Bu süreçte yabancı yatırımcılara da ülke olarak ihtiyacımız var" dedi.

IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Srikant Seshadri'nin 'Makroekonomik Trendler ve Türk Ekonomisine Genel Bakış' konulu konuşmasının ardından KPMG Türkiye Başkanı ve Kıdemli Ortağı Ferruh Tunç yönetiminde gerçekleştirilen 'Global mi Glokal mi? Dünya Ölçeğinde İş Yapmak' panelinde THY CFO'su Coşkun Kılıç, TOFAŞ - FIAT CFO'su Stefano Reganzani ve Şişecam CFO'su M. Görkem Elverici konuşmacı olarak yerlerini aldılar. Panelistler küresel ölçekte iş yapan ya da yapacak firmaların, yerel ölçekteki iş akışını, dengesini ve gerçekliliğini de bilmeleri gerektiğinden bahsederlerken, CFO'ların şirketteki konumları itibariyle CEO ve satış ekiplerine sağlaması gereken katkılar hakkında önemli mesajlar verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TÜSİAD Başkanı CFO Summit'te konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement