İshak Alaton "Utanç Verici" Dedi, TÜSİAD Gerildi - Son Dakika
Ekonomi

İshak Alaton "Utanç Verici" Dedi, TÜSİAD Gerildi

İshak Alaton "Utanç Verici" Dedi, TÜSİAD Gerildi

TÜSİAD Genel Kurulu'na uzun yıllar sonra katılan iş adamı Alaton, 17 yıl önceki yönetim için "Utanç verici." dedi, salonda buz gibi bir hava esti.

23.01.2014 14:15  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜSİAD'ın Genel Kurulu'na uzun yıllar sonra katılan işadamı İshak Alaton, 17 yıl önceki yönetim için "Utanç verici" dedi. Genel kurulda kısa süreli gerginlik yaşandı.

KONUŞACAKTI, BAŞKAN İZİN VERMEDİ

TÜSİAD'ın 44. Olağan Genel Kurulu Swissotel'de toplandı. Genel Kurul toplantısında TÜSİAD'ın 1997 tarihinde kamuoyuna sunulan demokrasi raporunu hazırlayan Prof. Dr. Bülent Tanör'ün anısına da özel bir oturum düzenlendi. Oturum sırasında kürsüye gelen işadamı İshak Alaton, konuşma yapmak istedi. Ancak Divan Başkanı Hüsnü Özyeğin, söz hakkı vermedi. Konuşmaya başlayan Alaton, 1997'de hazırlanan raporun o dönemin TÜSİAD yönetimi tarafından reddedildiğini savunarak tepki gösterdi.

"UTANÇ VERİCİ BİR YÖNETİM"

Alaton, "Ben aradan 17 yıl geçtikten sonra sizlerle beraber olduğum için kusura bakmayın bana bu zamanı tanıyın. Utanç verici bir yönetim. Sizin adınıza ben utanıyorum. Raporu TÜSİAD reddetti. O günün yönetim kurulu ibra edilmedi. TÜSİAD'ın tarihinde ilk defa yönetim kurulunun ibra edilmediği bir utancı yaşadım. Ben bugün bunu dile getirmek istedim. Başkan benim sözümü kesti. Hepinizden özür diliyorum" dedi.

"BEN BU UTANCI BUGÜNDE YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUM"

Alaton daha sonra kürsüden aşağı indi. Divan Başkanı Hüsnü Özyeğin ise Alaton'a 8 dakika konuşma süresi verilip verilmemesini oylamaya sundu. Genel Kurul'un kabul etmesi üzerine Alaton yeniden kürsüye geldi. 17 yıl önce yaşananları anlatan İshak Alaton, "TÜSİAD tarihinde ilk ve tek defa ibra edilmemem utancını o gün yaşadık ve ben bu utancı bugün yaşamaya devam ediyorum, onun için buradayım" dedi.

ARDINDAN TÜSİAD BAŞKANI KÜRSÜYE ÇIKTI

Daha sonra kürsüye gelen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ise, "Bu konuşmanın içerisinde bu rapor, bu konu vardı ben de inceleme ihtiyacını hissettim. Bir yanlış yapmamak amacıyla. Kurumdan bu raporun kabulüyle ilgili bir sıkıntı olup olmadığını araştırdım ve 1997 yılında tüm tartışmalara rağmen bu rapor kabul edilmiştir. Kayıtlarda var olan bana intikal eden bilgi budur. Ayrıca 20 yıldır bu demokratikleşme meselesi çalışılmakta" diye konuştu.


Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İshak Alaton 'Utanç Verici' Dedi, TÜSİAD Gerildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • erdem: sayın aloton açıkça 28 şubatı tüsiad destekledi ve ben bu adamlardan utanıyorum demiş. tıpkı bazı hukuçuların medyada gördüğümüz kadar torba torba delilleri okumadan gözaltı kararı vermesi gibi 28 şubat tüsiadı da o dönemki raporu okumadan reddetmişler, ve aleyhinde giderek dozu yükselten açıklamalar yapmışlar. ve malum postmodern darbeye zemin oluşturmuşlar. bugün yapılmak istenen dost modern darbeyede sayın alaton kendince güzel ve takdir edilir bir çıkış yapmıştır. ağzına sağlık. 18 1 Yanıtla
  • cemil cemili: daha kendi konuşamıyor adam başkasının konuşmasını oyluyor birde ! 7 3 Yanıtla
  • ayten: SAYIN ALATON DA ÇOK SAYGIDEĞER YAHUDİ ASILLI VATANDAŞLARIMIZDANDIR VE BENCE SON DERECE VATANSEVERDİR..ÜLKEMİN ÖNEMLİ BİR DEĞERİDİR...BU ÜLKEDE TÜRK KÜRT ERMENİ YAHUDİ ROMAN HER ETNİK KİMLİKTEN KİM VARSA HEPSİ ÇOK SAYGINDIR..VELEVKİ VATANSEVER OLSUN..BEN SAYIN LEYLA ALATONU TV DE İZLEDİM VE GERÇEKTEN O DA SON DERECE SAYGIN BİR HANIMEFENDİ.. O KADAR İÇTEN VE SAMİMİYDİ Kİ YANAKLARINI MINCIKLAYASIM GELDİ..NE KADAR KOMPLEKSİZ VE DOĞAL GERÇEK ASALET SAHİBİ BİR BAYAN..ÜLKEMİN YAHUDİSİ POMAĞI ARABI TÜRKÜ HER NE OLURSAK OLALIM EN ÖNEMLİSİ ÜLKEMİZİN GERÇEK VATANSEVER VATANDAŞI OLALIM..HAİNLERDEN BIKTIK.. 7 1 Yanıtla
  • Yalakalık sınır tanımaz: 28 şubatla, günümüzde yaşananların ne alakası var. Delilli ispatlı hırsızlığın üzeri, iktidar tarafından yargıya müdahale edilmek suretiyle kapatılmaya çalışılıyor yani darbeyi yapan iktidarın ta kendisi. O dönem ki tüsiad nasıl kişilksizse şimdi de konuşamayarak aynı şeyi sergiliyor. Çünkü konuşsalar vergi memurları kapılarına dayanacak, konuşmak kolay iş değil yani. Memlekette rte rejimi kurulduğundan aslında kimse korkudan konuşamıyor. Alaton, itaat et rahat et modeli takılıyor işte. Yoksa hangi vicdan sahibi insan hukuk anayasa ayaklar altına alınmışken susabilir. Kandırılmış cahillerle, menfeaatlenen yalakalar hariç. 4 4 Yanıtla

Advertisement