Tüsiad Genel Kurulunu Yönetmek, Fiba Genel Kurulunu Yönetmekten Zor" - Son Dakika
Ekonomi

Tüsiad Genel Kurulunu Yönetmek, Fiba Genel Kurulunu Yönetmekten Zor"

Tüsiad Genel Kurulunu Yönetmek, Fiba Genel Kurulunu Yönetmekten Zor"

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyeğin: "TÜSİAD Genel Kurulunu yönetmek, FİBA Genel Kurulunu yönetmekten daha zor" "(Dövizdeki yükseliş) Bir bankacı divan başkanı olarak size yurt dışıyla ilgili giderlerinizi yüzde 20 kısmanızı önereceğim" TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz: "Kendimi geliştirmeme imkan sağlayan bu makama getirdiğiniz için onur duyuyorum.

23.01.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 44. Genel Kurul Toplantısı'nda Divan Başkanlığını üstlenmesine ilişkin,  "TÜSİAD Genel Kurulunu yönetmek, FİBA Genel Kurulunu yönetmekten daha zor" dedi.

Özyeğin'in Divan Başkanlığını yaptığı TÜSİAD'ın 44. Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Genel Kurul'da Prof. Dr. Bülent Tanör'ün anısına düzenlenen " Türkiye'nin Demokratikleşme Evreleri" özel oturumunda Prof. Dr İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Zafer Üskül onur konuşmacıları olarak yer aldı.

TÜSİAD'ın 2013 Yönetim Kurulu Çalışma Raporu'nun sunumunu yapıldığı Genel Kurul'da 2013 yılı bilanço ve gelir-gider tabloları okundu. TÜSİAD'ın 2014 yılı programı ve bütçe tasarısı onaylandı. TÜSİAD 2014 yılında 17 milyon 280 bin lira gelir öngörüyor.

2014 yılı bütçesi konuşulurken Divan Başkanı Özyeğin, "Gelirleriniz Türk Lirası, giderleriniz döviz cinsinden oluyor. Bir bankacı divan başkanı olarak size yurt dışıyla ilgili giderlerinizi yüzde 20 kısmanızı önereceğim" dedi. Özyeğin'in bu önerisi sonrasında Genel Kurul'da gülüşmeler oldu.

TÜSİAD'ın Genel Kurulu'nun yönetilmesine ilişkin de Özyeğin'in, "TÜSİAD Genel Kurulunu yönetmek, FİBA Genel Kurulunu yönetmekten daha zor" diye konuştu.

"TÜSİAD Başkanı olmaktan onur duyuyorum"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Genel Kurul'un kapanışında yaptığı konuşmada, bugün güzel bir Genel Kurul gerçekleştirildiğini belirterek, "Beni bu makama getirdiğiniz için onur duyuyorum. Kendimi geliştirmeme imkan sağlayan bir yere getirdiniz. TÜSİAD'ın Türk toplumunun gelişimindeki çok önemli rolünü sizlerle paylaşıyor olmaktan onur duyuyorum" diye konuştu.

Genel Kurul'un basına açık olup olmayacağı konusu

Genel Kurul'un bir kısmının basına kapalı olacağının söylenip, daha sonra basına açık olacağının açıklanmasına ilişkin, bunun bir maddi hata olduğu bildirilerek, Divan Başkanı Özyeğin'e "Genel Kurul basına açık gerçekleştirilmektedir, ancak ara verildikten sonra işleyeceğimiz gündem maddeleri TÜSİAD'ın ilgisine mazhar konulardır" şeklinde not verildiğini, başkanın da "basına kapalı olacağı" şekilde ifade ettiği belirtildi.

Bu arada, Genel Kurul'da TÜSİAD'a 42 üyenin katıldığı kaydedildi.

Toplantıya TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın yanı sıra Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu ve iş dünyasının önemli temsilcileri olan TÜSİAD üyeleri katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüsiad Genel Kurulunu Yönetmek, Fiba Genel Kurulunu Yönetmekten Zor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement