Tutuklu Belediye Çalışanlarının Yakınlarından Beyaz Güvercinli Eylem - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Belediye Çalışanlarının Yakınlarından Beyaz Güvercinli Eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen belediye çalışanlarının yakınları, beyaz güvercinli eylem yaptı.

11.02.2012 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen belediye çalışanlarının yakınları, beyaz güvercinli eylem yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu'nun da destek verdiği eylemde tutuklu yakınları, cezaevinde bulunan demir parmaklıkları temsilen getirdikleri demir bariyerin arkasında basın açıklaması yaptı. Tutuklu yakınları adına açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzelman Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı'nın kardeşi Kaner Kırmızı, "Cezaevlerinde yapılan zulümler devam ediyor. Yenişakran Cezaevi'ne taşınan Genel Sekreter Pervin

Şenel Genç ile Kararlar Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, ısınma probleminin yaşandığı, düzene girmeyen binalara yerleştirildiler. Bergama'dan götürülürken özel eşyalarının alınmasına bile izin verilmedi. Giysilerini dahi geride bırakmak zorunda kaldılar. Biz İzmir'de adalet istiyoruz. Haksızlığın bu kadarı olmaz. Yapılan ayıptır, zulümdür" dedi.

Kaner, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yöneltilen suçlamalara da değinerek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çete yoktur, örgüt yoktur. Tam aksine doğru ve düzgün siyaset vardır" diye konuştu.

Havaya beyaz güvercinlerin bırakıldığı eylemin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Tutuklu arkadaşlarımız bırakılana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Dışarıda kalanlar ve tutuklu yakınları her cumartesi buradan destek verecek. Çıkanların da katıldığı sessiz direnişimizi devam ettireceğiz. Bizim tek bir isteğimiz var, o da adalet" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Belediye Çalışanlarının Yakınlarından Beyaz Güvercinli Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement