Tutuklu Paşalar: PKK'yla Aynı Aftan Yararlanmak İstemiyoruz - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Paşalar: PKK'yla Aynı Aftan Yararlanmak İstemiyoruz

Tutuklu Paşalar: PKK\'yla Aynı Aftan Yararlanmak İstemiyoruz

Başbakan Erdoğan'ın "Cezaevleri boşalacak" sözüyle gündeme gelen genel affa, tutuklu paşalar tepki gösterdi.

19.11.2013 08:35  Güncelleme: 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da yaptığı tarihi konuşmada, "Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını göreceğiz" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri genel af sinyali olarak yorumlandı. Türkiye 3 gündür genel affı tartışırken bir yorum da tutuklu paşalardan geldi. Balyoz ve Ergenekon tutuklusu paşalar, "Teröristlerin affından yararlanmak istemiyoruz." dediler.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk tutuklu paşaların afla ilgili görüşlerini bugünkü köşesine taşıdı. İşte o yorumlar:

TUTUKLU 227 EMEKLİ VE MUVAZZAF ASKER VAR

Şu anda cezaevlerinde mahkumiyeti Yargıtay tarafından da onanmış 227 emekli ve muvazzaf asker bulunuyor. Tutuklu olarak yargılamaları devam eden ya da davaları Yargıtay'a gönderilenlerin sayısı da 200'ün üzerinde…

"AF" DENİLİNCE SİNİRLENİYORLAR

"Af" denilince komutanlar öfkeleniyor. "Suç işleyen adam af bekler. Suç işlemedik ki biz affedilelim" diyorlar. Yargı mücadelesini sonuna kadar da sürdürmeye kararlı olduklarını vurguluyorlar. Avukat Murat Ergun, komutanları bahane ederek, teröristlerin affedilmek istenmesine büyük tepki olduğunu anlatıyor.

Aralarında emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Korgeneral Turgut Atman, Tümgenerallar Atilla Özler ve Yalçın Ergül'ün de bulunduğu komutanların avukatlığını yapan Haluk Pekşen, dün cezaevine gidip müvekkilleriyle görüştü. O görüşmede, komutanların söylediklerini SÖZCÜ'ye şöyle anlattı:

"BİZ MAHKUM OLMALIYIZ Kİ AF İÇİ ZEMİN HAZIRLANSIN"

"Bu kadar sahte belgelerle yargılandığımızın ayan-beyan ortaya çıkmasına, tüm delillerin sahteliğini kanıtlamış olmamıza rağmen yargılama görüntüsüyle takip edilen ve 'süreç' adı verilen proje sonucu cezaevine konulduk. Biz mutlaka mahkum olmalıyız ki toplumda af için zemin hazırlansın…

"İŞLEMEDİĞİMİZ SUÇUN AFFI OLMAZ"

Biz asla böyle bir affı kabul etmiyoruz. İşlemediğimiz bir suçun affı olamaz. Sonuna kadar hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Gerçek suçluların ortaya çıkarılmasını istiyoruz.

"TERÖRİSTLERİ AFFINDAN YARARLANMAK İSTEMİYORUZ"

Bizim yargılanmamızın temel sebebi Abdullah Öcalan ve onunla birlikte teröristlere af hazırlamaktı. Teröristlerin affından yararlanmak istemiyoruz."

Aralarında emekli Amiraller Ali Semih Çetin, Soner Polat, Cem Gürdeniz ve Cem Ali Çakmak'ın da bulunduğu 14 denizcinin avukatı olan Şule Nazlıoğlu da, cezaevindeki askerlerin af konusuna bakışlarını şöyle aktardı:

"PKK AFFI BİZİ İLGİLENDİRMİYOR"

"Hakkımızda verilen karar ciddi bir adli hatadır ve siyasidir. Bu tür delillerle dünyanın hiç bir yerinde böyle bir mahkumiyet kararı çıkmaz. Bu sebeple bizler af değil, bize yapılan bu adli hatanın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. PKK affı bizi ilgilendirmiyor."

ENGİN ALAN: ASLA KABUL ETMEM

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, siyasi bir ayrım yapmadan cezaevleri ziyaretlerinde en çok bulunan milletvekillerinden biri… "Komutanlara Apo ile birlikte af" kuşkusuz cezaevinde olanların da gündeminde. Ağbaba da cezaevindeki havayı şöyle aktardı:

"Cezaevindeki askerler, PKK ve örgütün lideriyle birlikte anılmaktan rahatsızlar. PKK'lılar ile birlikte bir af çıkarılması halinde örneğin emekli Korgeneral ve MHP Milletvekili Engin Alan, 'böyle bir affı asla kabul etmem' diyor. 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, böyle düşünülmesinin kendileri için son derece rahatsız edici ve kabul edilemez olduğunu bize söyledi.

"İMRALI'YI BOŞALTMAK İÇİN..."

Birçokları, kendi davalarının siyasi, içinin boş olduğunun bilindiğini belirtip, cezaevinde tutulmalarının da siyasi proje olduğunu, İmralı'yı boşaltmak için kendilerinin kurban seçildiğini düşünüyorlar. Birlikte anılmaktan büyük rahatsızlık duyuyorlar."

Bir ayağı cezaevinde olan Ağbaba, hükümet samimiyse Terörle Mücadele Kanunu ile Ceza Kanunu'nda bir takım düzenlemeler yaparsa birçok sorunun ve haksızlığın giderileceğine inanıyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Tutuklu Paşalar: PKK'yla Aynı Aftan Yararlanmak İstemiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement