Tutuklu Yazar Aslı Erdoğan İçin 'Özgürlük Nöbeti' - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Yazar Aslı Erdoğan İçin 'Özgürlük Nöbeti'

Tutuklu Yazar Aslı Erdoğan İçin \'Özgürlük Nöbeti\'

SİLAHLI terör örgütüne üye olma suçun 3 gün önce tutuklanan Özgür Gündem Gazetesi yazarı Aslı Erdoğan için cezaevi önünde toplanan bir grup, 'Özgürlük Nöbeti' başlattı.

22.08.2016 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİLAHLI terör örgütüne üye olma suçun 3 gün önce tutuklanan Özgür Gündem Gazetesi yazarı Aslı Erdoğan için cezaevi önünde toplanan bir grup, 'Özgürlük Nöbeti' başlattı. Nöbete destek veren Yazar Murathan Mungan, Pınar Selek'ten bombacı yaratamadılar, Aslı Erdoğan'dan da terörist, örgüt üyesi yaratamayacaklar. Biz bu kötü senaryoların ve bu kötü senaristlerin oyunlarını geçmişte de çok gördük. Geçmişte de bunlara prim vermedik, yenilmedik dedi.

Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'ne yapılan operasyonda gözaltına alınan gazetenin yazarı ve yayın danışma kurulu üyesi Aslı Erdoğan 20 Ağustos günü tutuklanmıştı.

Aslı Erdoğan'ın serbest kalması için Barış İçin Herkes Platformu adı altında toplanan bir grup Saat 17.00 sıralarında Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde 'Özgürlük Nöbeti' başlattı. Nöbete CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, yazar Murathan Mungan, Aslı Erdoğan'ın annesi Mine Aydostlu, yazarlar Sema Kaygusuz ve Vivet Kanetti, akademisyenler Dr. Kıvanç Ersoy ile Erol Önderoğlu ve Erdoğan'ın arkadaşları katıldı. Toplanan grup sık sık 'Aslı Erdoğan Yalnız Değildir' şeklinde slogan attı.

AYDINLIĞIN BAŞKA BİR GÜVENCESİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Yapılan basın açıklamasında konuşan yazar Murathan Mungan, Aslı Erdoğan'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşturulması için nöbet tutacaklarını söyledi. Murathan Mungan, Sadece Aslı Erdoğan değil bütün düşünce suçluları, kaleminden başka hiçbir şeyi olmayan insanların tutuklanması konusunda da aynı duyarlılığı paylaşıyoruz. Ne yazık ki bu, Aslı Erdoğan'ın işlediği herhangi bir suç nedeniyle değil, devletin Kürt politikası nedeniyle devletin barışa karşı savaş politikası nedeniyle tutuklanan arkadaşlarımızın yanında olduğumuz bildirmek istiyoruz. Siz istediğiniz kadar savaş çıkartmaya çalışın, biz yine barışın yanında olacağız. Bir edebiyat atmosferinin içinde de yaşıyoruz. Türkiye bir yanıyla bir Kafka romanı, bir yanıyla bir Aziz Nesin hikayesi içinde yaşıyor. Trajikomik bir vaziyette gazeteciler tutuklanıyor, barış yandaşları tutuklanıyor, tek tip bir insan, bir aydın, bir gazeteci tipi yaratılmaya çalışılıyor. Türkiye tarihinin hiç bu kadar karanlık başka bir dönemini hatırlamıyorum. Üzgünüm. Bütün tutukluların bizim onlara vereceğimiz aydınlıktan dirençten başka tutunacakları bir şey yok. Yüzümüzü, ensemizi, gözümüzü karartmayalım. Işığımızı söndürmeyelim. Bugüne kadar ne diyorsak aynı yerden aynı inat ve ısrarla, onların dilini konuşmadan, onların tuzaklarına düşmeden sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum. Bir partim, bir örgütüm, dayandığım hiçbir maddi odak olmadan sadece kalemimle yaşadım. Eğer Türkiye'nin aydınlık bir geleceği varsa inanın şurada toplanan insanların yüzü suyu hürmetinedir. Aydınlığın başka bir güvencesi olmadığını düşünüyorum. Pınar Selek'ten bombacı yaratamadılar, Aslı Erdoğan'dan da terörist, örgüt üyesi yaratamayacaklar. Biz bu kötü senaryoların ve bu kötü senaristlerin oyunlarını geçmişte de çok gördük. Geçmişte de bunlara prim vermedik, yenilmedik. Şimdi de yenilecek, yorulacak, bıkacak değiliz dedi.

ASLI İNŞALLAH BİR AN ÖNCE ÇIKACAK

Aslı Erdoğan'ın annesi Mine Aydoslu ise Hepinize teşekkür ederim. Kızımı destekliyorsunuz. Onun şahsında düşünce ve ifade özgürlüğü de destekleniyor. Ben kızımla her zaman gurur duydum. Çünkü kızım hiçbir zaman insan haklarına aykırı bir şey gördüğü zaman arkasını dönmedi. Devamlı mücadele etti. Düşündü, derinliğini hissetti, gözlemledi ve yazdı. O nedenle cezalandırılıyor. Ama ben Aslı'yı gözaltına alındığından bu yana sadece 2-3 dakika gördüm. Fakat daha cesur, daha başı dik, daha azimli gördüm. ve Aslı inşallah bir an önce çıkacak. Öyle ümit ediyorum. ve aynı şekilde de hatta daha cesur, daha kararlı olarak yazmaya devam edecek şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Aslı Erdoğan'ın tek eylemi düşünmek ve yazmaktı. Ama öyle anlaşılıyor ki düşünmek ve yazmak da tutuklanmak için bu dönemde yeterli hale geldi. Umuyorum çok fazla içerde zaman geçirmek tekrar aramızda olur diye konuştu.

Cezaevi önünde yapılacak olan 'Özgürlük Nöbeti'nin pazartesi ve cuma günleri olacağı belirtildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Yazar Aslı Erdoğan İçin 'Özgürlük Nöbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement