Tütün Eylemi 5 Saat Sonra Erdi - Son Dakika
3. Sayfa

Tütün Eylemi 5 Saat Sonra Erdi

Tütün eylemi 5 saat sonra erdi Vali Nurullah Naci Kalkancı: "Hakkımızı haykıracağız derken vatandaşları mağdur etmeyiniz"ADIYAMAN - Meclise sunulan Torba Yasada yer alan kıyılmış tütün ile ilgili maddeyi protesto eden Adıyamanlıların eylemi Valinin konuşmasıyla son buldu.

02.10.2017 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tütün eylemi 5 saat sonra erdi

Vali Nurullah Naci Kalkancı:

"Hakkımızı haykıracağız derken vatandaşları mağdur etmeyiniz"

ADIYAMAN - Meclise sunulan Torba Yasada yer alan kıyılmış tütün ile ilgili maddeyi protesto eden Adıyamanlıların eylemi Valinin konuşmasıyla son buldu.

Sabah saatlerinde başlayan ve 5 saat süren eylem sona erdi. Adıyaman Demokrasi Parkı'nda yapılan basın açıklaması ile başlayan tütün eylemi Vali Nurullah Naci Kalkancı'nın konuşmasıyla son buldu. Valilik ve AK Parti binası önünde eylem yapan, yolları trafiğe kapatan eylemciler son olarak Valilik kavşağına gelerek burayı trafiğe kapattı. Valilik bahçesinde jandarma özel harekat kuvvetleri, özel harekat polisleri ve çevik kuvvet destek için bekledi.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy ile Belediye Başkan Vekili Sait Kutlu, eylemcilerin yanına giderek sakinleştirmeye çalıştı.

Burada konuşma yapan Vali Kalkancı, demokratik haklarını kullanan eylemcilerin daha fazla vatandaşı mağdur etmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek, eylemi sonlandırmalarını istedi. Vali Kalkancı, "Milletvekillerimiz, Maliye Bakanlığına, Başbakanımıza tütün ile ilgili durumu iletti. Cumhurbaşkanımız da konudan haberdar oldu. Torba Yasa tasarısından tütün üreticilerinin mağdur edilmemesi için mutabakat sağlandı. Şu anda Türkiye'de bu ses getirme, hak aramanıza hoşgörü gösterdik. Türkiye'nin gündemine konu geldi. Bu talebinizden ve mağduriyetinizden Mısır'daki sağır sultanın haberi oldu. Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması yaptınız, sesinizi duyurdunuz. Trafiği kapattınız. Beş saatten beri demokratik hakkınızı kullandınız. Şimdi yine yolları kapattınız. Haklılığımızı haykıracağız derken bütün Adıyaman'ı mağdur ediyorsunuz. Bizim taleplerimiz, arzumuz, isteklerimiz en yukarıya kadar ulaştı. Sosyal medya ve basın aracılığıyla herkesin haberi oldu. Adıyaman'ın mağdur olmayacağı bir şekle uygun olacağını temenni ediyoruz. Hepinizden rica ediyorum, trafiği açalım ve eylemi sonlandıralım. Tekraren söylüyorum, bu şekilde trafiği kapatarak, hayatı zora sokarak, kamu düzenini bozarak beklemek değildir. Hepinizden rica ediyorum" dedi.

Vali Nurullah Naci Kalkancı'nın konuşmasının ardından eylemciler dağılarak eylemi sonlandırdı.

Tütün Eylemi 5 Saat Sonra Erdi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Tütün Eylemi 5 Saat Sonra Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement