Tütüncü'den Havacılık Müzesi Gezisi Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Tütüncü'den Havacılık Müzesi Gezisi Müjdesi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 40 öğrenciyi, havacılık müzesi gezisiyle ödüllendirecek.

16.05.2017 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 40 öğrenciyi, havacılık müzesi gezisiyle ödüllendirecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tütüncü, Türkiye'nin ilk tematik meslek lisesi olarak açılan Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen'in de yer aldığı ziyarette Tütüncü, Okul Müdürü Haldun Çevik'ten bilgi aldı.

Çevik, 5 sınıfta, 170 öğrencisiyle 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde açılan lisede, başarılı uçak teknisyenleri yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Uçak teknolojisiyle ilgili eğitimlerin verildiği atölyeleri gezen Tütüncü, daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin çok özel bir okul olduğunu ifade eden Tütüncü, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Böyle bir meslek lisesinde okuyor olmanın kıymetini çok iyi bilmelisiniz. Sonrasında kendinizi geliştirici yeni adımları buralarda atmalısınız. Hepinizin hedefi daha yükseklere çıkmak olmalı. Uçuşa ilgi duyanların pilot olma imkanları var. Uçak mühendisliği gibi teknik uzmanlaşma alanlarını da tercih edebilirsiniz. Çok iyi bir okulda okuduğunuzun farkında olarak kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Çok okumalısınız, araştırma, inceleme yapmalısınız. Çağın yeniliklerini sıkı sıkıya takip etmelisiniz."

Kendisinin de uçaklara ve havacılığa ilgisi olduğunu aktaran Tütüncü, okulun başarılı 40 öğrencisini, bu ay içinde Eskişehir'deki havacılık müzesine götüreceklerinin müjdesini verdi.

Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde de 40 kişilik bir grubu İstanbul Yeşilköy'deki havacılık müzesine götüreceklerini belirten Tütüncü, "Bu gezilerde öğrencilerimiz uçuş tarihini, Türkiye'nin uçaklarla ilgili geçmişini çok farklı şekilde deneyimleyebilecekleri güzel bir ortam oluşacak." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tütüncü'den Havacılık Müzesi Gezisi Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement