Tuvaletin Duvarına Yazılan Taciz İddiası, Üniversiteyi Karıştırdı - Son Dakika
Güncel

Tuvaletin Duvarına Yazılan Taciz İddiası, Üniversiteyi Karıştırdı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bir tuvaletin duvarına bir akademisyenin ismi verilerek "İstemediğim halde vücuduma dokundu" yazısı yazıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan üniversite öğrencileri, sistematik olarak tacize uğradıklarını ve dava açmaya hazırladıklarını söyledi.

21.03.2019 08:45  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bazı kadın öğrenciler, öğretim elemanlarının kullandığı tuvaletin kapısına uzun süredir Profesör İ.K tarafından taciz edildiklerini yazdılar. Söz konusu iddiayla ilgili açıklama yapan sosyoloji bölümü öğrencileri, İ.K tarafından sürekli tacize uğradıklarını ve hukuki sürecin başlatıldığını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen taciz, üniversiteyi karıştırdı. Bazı öğrenciler, kendisini taciz ettikleri iddia ettikleri akademisyenin ismini tuvalet duvarına yazarak tacize uğradıklarını söyledi. İddiaya göre, yazıyı farkeden dekanlık söz konusu yazısı hemen sildi ve tuvaleti öğrencilerin kullanımına kapattı.

Söz konusu iddiaya ilişkin sosyoloji bölümü öğrencileri Twitter üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeleri yer verildi:

5 YILDIR TACİZE UĞRADIKLARINI İDDİA ETTİLER

"Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri olarak bu konuda bir açıklama yapma gereği duydu. Tweette bahsi geçek kişi aynı bölümün öğretim üyesi İ.K'dır. Bölümün kurulduğu 2014 senesinden beri birçok arkadaşımız kendisinin sistematik tacizlerine, hakaretlerine ve tehditlerine maruz kalmıştır. Kendisi hedef olarak seçtiği kadın öğrencileri, yalnızlaştırarak tepki göstermelerine engel olmuş, tepki göstermeleri durumunda notla tehdit etmiş ve tacizlerine boyun eğmeleri durumunda ise çeşitli vaatlerde bulunmuştur."

TESPİT EDİLEN KİŞİ SAYISI 8

"Edebiyat Fakültesi Dekanlığına ve gerekli yerlere başvurularda bulunuldu fakat süreç uzatıldı. Arkadaşlarımız ailelerinden ve çevrelerinden çekindikleri ve isimlerinin bilinmesini istemedikleri için bu olayı şimdiye kadar sosyal medyaya yansıtmamıştır. Çünkü okulumuzun bizim yanımızda olacağını düşünmüştük. Fakat görülen o ki bu durumla ilgili bir kamuoyu oluşturmadan çözülmesi imkansız durumda. Tespit edebildiğimiz, haberimizin olduğu tacize uğrayan şimdilik 8 kişi."

"ODAYA KİLİTLEDİ" İDDİASI

"Bu rakam dışında hakaret ve tehditlerine uğrayan birçok erkek arkadaşımız da var. Kadın arkadaşlarımızı vize/ Final notlarını sisteme girmek için yardım isteme bahanesiyle odasına kitleyip sarılmaya, öpmeye çalışmış, genellikle gece yarısından sonra ahlaksız mesajlar atmıştır."

İşte tuvaletin duvarına yazılan yazı;

Tuvaletin Duvarına Yazılan Taciz İddiası, Üniversiteyi Karıştırdı
Tuvaletin Duvarına Yazılan Taciz İddiası, Üniversiteyi Karıştırdı

Son Dakika Güncel Tuvaletin Duvarına Yazılan Taciz İddiası, Üniversiteyi Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • ....: KADININ BEYANI ESAS OLMAMALI ARAŞTIRILMA YOKSA DIŞARIDA ERKEK KALMAYACAK 17 13 Yanıtla
  • öğrenci: bu devirde öğrenciye güven olmaz. çalışmaz kopya çeker sıfır alır vs. iftira atar. hemde wc de gerçekten böyle bir şey olsa gider savcıya ifade verir. 14 14 Yanıtla
  • nalan: DURMAK YOK YOLA DEVAM . 15 YILLIK İKTİDAR NE HALE GETIRDI MEMLEKETI YAZIKLAR OLSUN 5 21 Yanıtla
  • hakan: arkadaşlar, neden 5 yıl beklediniz ? adamı erkek arkadaşlarınızla birlikte sıkıştıramadınız mı ? kafasına çuval geçirip, hastanelik edemediniz mi ? 21 4 Yanıtla
  • Sivridil: Ahhh ah, söylenecek ne cok sey var lakin ulkede dusunce suc 9 5 Yanıtla
  • ..: Bir önceki haberde en yüksek puanı aldığı halde atanmayan kişiyi yazıyordu, onun yerine atanmamıştır inşallah.. 12 0 Yanıtla
  • MÜLAYİM SERT: Işte erkeğin son durumu. Arsız kadının karşısında oyuncak 4 8 Yanıtla
  • yoromcu: insanoğlu bu ne yapacağı belli olmaz belki kızlar yalan söylüyor belkide doğru bilemezsiniz 6 1 Yanıtla
  • BİRİSİ: İBRAHİM KAYA YAZIYOR :) 7 0 Yanıtla
  • akın gokhan olgun: gerçekse de yazık 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem
    14:47 Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem

    Pendik'te seyir halindeyken makas atarak trafiği tehlikeye düşüren sürücüye, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 bin 819 lira para cezası kesildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine yapılan çalışmalar sonucunda sürücünün kimliği tespit edilerek yakalandı.

  • Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı
    14:44 Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ ile Hunat Enerji şirketinin hizmete sunduğu K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonunun açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının arttığını ve belediyenin de elektrikli otobüslerle filoyu zenginleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Millet Bahçesi'nde güneş enerji santrali destekli şarj üniteleri projesi için talimat verdiğini söyledi. K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonu, 35 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirildi ve KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet verecek.

  • Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti
    14:44 Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti

    Başkan Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'nde vatandaşlara projelerini anlattı ve düğün salonunu yeniden düzenleyeceklerini duyurdu.

  • İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok
    14:44 İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok

    İBB Başkanı İmamoğlu, Pendik'in AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Cin’in, hakkını arayan yurttaşı azarladığı Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi’nden vatandaşlara seslendi. “Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar” diyen İmamoğlu, “Yolun kenarında, caddede, parkta, orada, burada, yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4,5 sene önceki videodan kendine iş aramak… Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline. Bakın; 17 tane bakan. İstanbul'da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday; etti 17+1. Ama bir kişi daha var, o da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi; gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin” dedi. Meydandaki bir dövizi okuyup İliç'te liç yığını altında kalanları anımsatan İmamoğlu, “İçimiz yanıyor. Canımız toprak altında. Doğamız tehdit altında ve bu konudaki sorumluların ağzından tek bir cümle yok. Sanki o dağ kendiliğinden aşağı gelmiş, can almış. Ve o doğayı perişan etmiş ama ne devleti yönetenler ne altına imza atan sayın bakan veya diğerleri tek bir açıklama yok. Sanki izinler gökten indi, yanlışlar gökten indi" diye konuştu.

  • Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi
    14:41 Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı kapsamında, Osmaneli Anaokulu öğrencileri ve velileri tarafından hazırlanan açık hava sergisi büyük ilgi gördü.

  • Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı
    14:41 Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı

    Uludere ilçesinde yaşanan sağanak sonucu Şırnak-Uludere kara yolu Uludere 3 ve Uludere 5 köprüleri mevkisinde akarsuyun debisi yükselerek taştı. Bu durum sonucunda araçlar mahsur kaldı ve yol ulaşıma kapandı. Kepçelerin yardımıyla araçlar kurtarıldı ve yol açma çalışmaları devam ediyor.


Advertisement