Tüyap 2017'de 96 Fuar Düzenleyecek - Son Dakika
Ekonomi

Tüyap 2017'de 96 Fuar Düzenleyecek

TÜYAP Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Fuarcılık sektörü önümüzdeki dönemde Türkiye'de çok büyüyecek.

04.12.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM ŞAN - TÜYAP Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Fuarcılık sektörü önümüzdeki dönemde Türkiye'de çok büyüyecek. Bu iş batıdan bizim coğrafyamıza, bizden de Asya Pasifik coğrafyasına doğru kayıyor." dedi.

Aynı zamanda Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Ersözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu yıl yaşanan sıkıntılara rağmen deklere ettikleri fuarları açtıklarını söyledi.

Gerçekleştirdikleri fuarlarla bu yıl ki hedefleri yakaladıklarını ifade eden Ersözlü, "TÜYAP Fuarcılık Grubu olarak olarak bu yıl 4 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısı hedefledik. Yaklaşık 125 ülkeden de ziyaretçi bekliyorduk. Aralık'ta, İstanbul'da gerçekleştirilecek plastik fuarı ve Bursa'da gerçekleştirilecek Endüstri Zirvesi ile yılı kapatacağız. Bu fuarlarla beraber ön gördüğümüz hedeflerimizi yakalamış olacağız." dedi.

Ersözlü, 2016 yılının dünyada birçok açıdan sıkıntılı geçtiğini ve Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimini atlattığını hatırlatarak, "Yurt dışından gelen ziyaretçi sayılarında ufak sapmalar oldu. Aldığımız önlemlerle ve son dönemde yapılan fuarlarla o sayılar tekrar normal seviyelere geldi. O panik havası kendini normalleşme sürecine bıraktı. Biz var gücümüzle çalışıyoruz. Önemli olan ülkemizin üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlamak. 2016'da hedeflerimizi yakaladık. İnşallah önümüzdeki yıl da istediğimiz hedeflere ulaşırız. TÜYAP grubu olarak önümüzdeki yıl 96 fuar hazırlayacağız. 96 fuarla ülke ekonomisine katkı sağlayacağız." diye konuştu.

- "İstanbul, fuarcılık anlamında dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olacak"

Bursa'da yapılan fuarlara yıl sonuna kadar 750 bin ziyaretçi getirmiş olacaklarını ve bu ziyaretçilerin yaklaşık 250 bininin farklı şehirlerden ve yurt dışından geldiğini vurgulayan Ersözlü, şöyle devam etti:

"TÜYAP fuarları, şehir ekonomisine ortalama 250 milyon lira katkı sağlıyor. Fuarcılığı, hem fuar merkezinde hem de fuar dışındaki ticaret olarak görüyoruz. Fuar yaptığımız her şehirde 17 sektörü harekete geçiriyoruz. Güvenliği, temizliği, catering, reklamcı, marangoz gibi sektörleri üst üste koyduğumuzda bin 200 kişilik istihdam yaratıyoruz. Bu durum her fuarda böyle. Böyle ulvi bir görevimiz var. Ülkemizin geleceğine çok güveniyoruz. Ülkemizin önü açık. Yeter ki bizi durdurmasınlar ve önümüzü kesmesinler. Fuarcılık sektörü önümüzdeki dönemde Türkiye'de çok büyüyecek. Bu iş batıdan bizim coğrafyamıza, bizden de Asya Pasifik coğrafyasına doğru kayıyor. Bazı konulardaki üretimler de bizim bölgeye kaydıkça fuarcılık sektörü yükselmeye başlayacak. Şu anda batıdaki ölçekleri yakalamaya başladık. Şu anda Türkiye ve özellikle İstanbul, uluslararası fuarcılık anlamında önümüzdeki 10 yıllık süre içinde dünyanın en önemli destinasyonlarından biri haline gelecek."

"Türkiye, dünyanın sayılı fuarlarına ev sahipliği yapıyor"

İstanbul'daki Türkiye'nin en büyük fuar merkezinin TÜYAP'a ait olduğunu hatırlatan Ersözlü, gelecek yıl normal yerleşkeye 2 hol daha ilave edeceklerini vurguladı. Bu yatırımla toplam 150 bin metrekarelik kapalı sergileme alanına sahip olacaklarına değinen Ersözlü, şunları kaydetti:

"Şu anda İstanbul'da, bazı sektörlerde dünyanın en önemli birinci ve ikinci, Avrupa'nın en büyük birinci ve ikinci fuarları yapılmaya başlandı. Önümüzdeki süreçte fuar salonları yatırımları arttıkça burada yapılacak fuarlar da büyüyecek. Türkiye şu anda tarım, makine, otomotiv, mobilya, ev tekstili, mermer, plastik, ambalaj ve ağaç işleme sektöründe dünyanın sayılı fuarlarına ev sahipliği yapıyor. Bu fuarlar ülkeye döviz girdisi sağlıyor. Fuarcılar olarak ihracatçı şirket gibi çalışıyoruz. Bu açıdan yaptığımız iş çok önemli. Devletimiz de bu işe önem veriyor. İlgili bakanlıklar ve KOSGEB bu konuda çok ciddi destekler veriyor. Bu destekler son dönemde daha da artırıldı. Bu fuarlarda yapılan iş görüşmeleri yurt içi ve dışı satışların artmasına neden oluyor. Batı yıllar evvel bunun önemini kavramış fuarcılığa destek olmuş. Bizde de son dönemde fuarcılık büyümeye başladı."

Gelecek yıl yapılacak fuarlar hakkında da bilgiler aktaran Ersözlü, sektöre 10 yeni fuar kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Tüyap 2017\'de 96 Fuar Düzenleyecek
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüyap 2017'de 96 Fuar Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement